Konya nın güneşine Körfez ilgisi, Konya ya sanayi ve güneş enerjisi için geldik ...
 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

Konya’nın güneşine Körfez ilgisi

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, "Konya ya sanayi ve güneş enerjisi için geldik. Organizasyon kapsamında 105 kişilik ticari heyet var. Bu heyette 90 iş adamından 60 ı güneş enerjisiyle direkt ilgilenen iş adamlarıdır." dedi.

 

Körfez ülkelerinden 100 den fazla iş adamı ve yatırımcı, yenilenebilir enerji ve sanayi konusundaki programa katılmak üzere Konya ya geldi.

 

Konya nın enerji ve sanayi alanlarındaki teknolojilerini Körfez ülkeleri yatırımcısı ile buluşturmayı amaçlayan organizasyonda, Türkiye nin sanayi ve yenilenebilir enerji alanlarındaki yenilikleri ve özellikle güneş enerjisi alanındaki teknolojisinin Körfez ülkelerine tanıtılması hedefleniyor.

 

TYDTA Körfez ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, yaptığı açıklamada, yatırımcıları Türkiye ye getirip değişik illerde ve sektörlerde buluşturma projeleri yürüttüklerini söyledi.

 

Organizasyonlarda bölgesel kalkınma ajanslarıyla yatırımcıları bir araya getirdiklerini aktaran Göksu, şöyle devam etti:

 

"Körfez ülkelerinden iş adamlarını ilgili sektörlerimizle buluşturuyoruz.

 

Konya ya sanayi ve güneş enerjisi için geldik. Organizasyon kapsamında 105 kişilik ticari heyet var. Bu heyette 90 iş adamından 60 ı güneş enerjisiyle direkt ilgilenen iş adamlarıdır. Konya küçük ve orta ölçekli sanayide gayet iyi durumdadır. Güneş enerjisi ve bununla ilgili sanayide önemli konumdadır. Kentin bu güzel özelliğini Körfez ülkelerindeki yatırımcılara tanıtmak ve onları bu sektördeki yatırımcılarla buluşturmak istedik. Amacımız Körfez ülkelerinin burada yatırım yapmalarını teşvik etmek, bu işle uğraşan sanayicileri tanıtarak hem ülkemizdeki yatırımları pazarlamak hem de burada üretilen malları Körfez ülkelerine anlatmak istedik."

 

Katılımcılara THY den yüzde 20 indirim

Göksu, heyette birçok ülkeden 10 gazetecinin de yer aldığına işaret ederek, "Aramızda sosyal medya fenomenleri bulunuyor. Dolayısıyla ülkemizin yatırımını, üretilen malları pazarlama ve burada yapılan çalışmaların oralarda tanıtımı için iletişim yollarını da kullanmak için bu aktiviteyi düzenledik. Bu organizasyonda THY, ülkemize davet ettiğimiz her katılımcı iş adamını yüzde 20 indirimle ülkemize getirdi. Bölgesel kalkınma ajanslarımız da gelen misafirlerimizin konaklamasını sağlıyor." diye konuştu.

 

Program kapsamında Konya Organize Sanayi Bölgesi ni ziyaret ettiklerini anlatan Göksu, şunları kaydetti:

 

"Gelen iş adamları arasında kendi ülkelerinde OSB kurmak isteyenler var. Bu konuda onlara yardımcı olduk. Suudi Arabistan ın Taif kentinden gelen bir heyet kendi şehirlerinde bir organize sanayi bölgesi kurmak için OSB müdürleri ve yetkilileri ile görüştü. İnşallah bu görüşmelerin meyvesini en kısa sürede alacağız. Bu heyetteki iş adamlarının ülkelerinden kalkıp buralara kadar gelmesi bize olan güvenin bir göstergesidir. İnsanlar 16 Nisan a kadar beklemedeydi ama sonrasında Türkiye nin önünün açık olduğunu gördüler. Bu ziyaretlerin meyvesini kesinlikle alıyoruz. Bir güven ortamı oluştu. Organize sanayi bölgemizi de gördük, herkes gerçekten işini biliyor."

www.yenikonya.com.tr

18.05.2017

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: