Altunyaldız, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Projesini İnceledi ...
 
 

 

Altunyaldız, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Projesini İnceledi

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları projesiyle Karapınar’ın güneş enerjisiyle birlikte Konya’nın dünyanın enerji merkezlerinden biri olacağını söyledi.

 

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları projesi alanını inceledi. “Şimdi önümüzdeki sürece bakıyoruz" diye Altunyaldız, "Bu süreç zarfında Konya olarak, bu işi bir defa yürekten tüm bireyleriyle, tüm iş dünyasıyla, tüm kamu yöneticileriyle, milletvekilleriyle hep beraber kucaklayacak ve yatırımları başından sonuna kadar takip edeceğiz. İnşallah kolaylaştıracağız ve hızlı bir şekilde bitmesine yönelik bize düşen ne varsa yerine getireceğiz” dedi.

 

Yatırım ile birlikte Karapınar’ın neler kazanacağını anlatan Altunyaldız, “Bu yatırımla Konya, Karapınar ne kazanıyor? Bir defa enerjideki yerli kaynakların kullanılmasına dönük çok önemli bir aşamadayız. Bu aşama ilk defa yerli enerji kaynakları alanı modeliyle bu kadar büyüklükte ve şuan 2 bin hektarlık alandaki Karapınar’ın toplan hektar alanı güneş enerjisi için ayrılan alan 6 bin hektar. 2 bin hektarlık alanda tek bir ünitede bin megavoltluk enerji üretecek olan ilk uygulama yani dünyada tek olan ve zaten ülkemizde tek ve yeni olan bir uygulamayla Karapınar vasıtasıyla ülkemiz tanışmış olacak. Dünyadaki olan yatırımı Karapınar’da gerçekleştiriyor olacağız ve Karapınar buna sahip olmuş olacak” ifadelerini kullandı.

 

Yapılacak yatırımın Karapınar için diğer yatırımları tetiklediğini söyleyen Milletvekili Altunyaldız, “Karapınar’a diğer yatırımlar için bir tetikleyici oluyor. Karapınar’ın nüfusuna özellikle çalışan nüfusun yetkin, etkin ve nitelikli hale gelmesine ve dönüşümüne katkı sağlıyor. Karapınar’ı dünyanın enerji merkezleri arasına çekiyor. Karapınar’ın güneş enerjisiyle birlikte dünyanın enerji merkezlerinden biri olarak aslında dünyaya Karapınar’ı, Konya’mızı küresel merkez olarak, enerji merkezi olarak da taşımış oluyor” şeklinde konuştu.

 

“Konyamızda 2 bine yakın istihdam oluşturuyor”

Yatırımın ilçeye kazandıracağı istihdama da değinen Altunyaldız, “Özellikle istihdam alanında güneş enerji santralinin kurulması aşamasında 700 civarında ve fabrika işletmesinde 300 civarında ve yan sanayilerinin tetiklenmesi için toplamda 2 bin 100 civarında bir istihdamı oluşturacak olan bir yatırım. Ülkemiz adına, Konyamız adına son derece önemli. İstihdama da Konyamızda 2 bine yakın istihdam oluşturuyor. Bundan öte bu yatırımın çok önemli bir anlamı var. Bu yatırım Özellikle Türkiye’de ilk defa bu yatırımla bu alandaki teknolojinin sahibi olma yolunda çok önemli, kritik ve stratejik adım atmış oluyoruz. Bir defa fotovoltaik üretim aşamasında yani panel üretim aşamasında yerli katkı oranı başlangıçta yüzde 60, sonra yüzde 70 ve üzerine çıkması şeklinde planlanmış ve uygulanacak” diye konuştu. (İHA)

www.milliyet.com.tr

25.03.2017

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: