Enerjide arz güvenliği ve enerji yatırımları
 
 

Enerjide arz güvenliği ve yatırımlar ...

Bakan Yıldız : “ Türkiye de Enerji Arz Güvenliğiyle İlgili Çok Ciddi Çalışmalarımız Var ”

Yıldız, Bandırma nın enerji sektöründe çok önem verdikleri kritik ve kilit noktalardan biri olduğunu belirterek, En başta boraks işletmemiz var. Eti Holdingin dünyaya açıldığı en önemli çıkış noktalarımızdan bir tanesidir. Bandırma, özel sektörün hem rüzgar hem de doğal gaz santralleriyle ilgili yatırım yaptığı yerlerden biridir dedi.

 

Gazetecilerin özel bir şirket tarafından ilçeye bağlı Dutliman köyünde yapılması planlanan termik santralle ilgili sorusu üzerine Yıldız, şunları kaydetti : “ Türkiye de enerji arz güvenliğiyle ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Türkiye nin büyümesine karar verildi. 3 Kasım 2002 seçimleriyle beraber Türkiye de hem ekonomide hem de diğer sektörlerde büyüme kararı alındı. Büyümeyi karşılayabilecek enerji arzını da yapmamız gerekmektedir. Hangi kanallardan olacak? Bu ister termik, ister doğal gaz, ister hidroelektrik, ister rüzgar isterse diğer enerji kaynakları olsun. Ben dün İsveç te bir toplantıdaydım. Dünyanın ve ülkemizin kirletilmemesi açsından, aynı zamanda enerji güvenliğiyle ilgili tedbirlerin alınması için bir kısım kararlar alındı. ”

 

“ Kyoto Protokolü çerçevesinde çevre faktörlerini ön plana alan, aynı zamanda enerjisiz kalmamamızı sağlayan bir kıvam yakalamamız gerekiyor ” diyen Yıldız, şöyle devam etti: “ Bu konuda eğer termik santrallerin özel sektör veya kamu kanalıyla Bandırma ya kurulmamasıyla ilgili bir kamuoyu oluşuyorsa, bence hiç endişe etmeyin. Termik santralin kendi yöresine kurulmasını isteyen o kadar çok yöremiz var ki. Bence oturup bunu Bandırmalı hemşehrilerim çok iyi düşünmek zorunda. ”

 

11 TRİLYON METREKÜPLÜK DOĞAL GAZ REZERVİ BULUNDU

Yıldız, termik santrallerin kurulduğu bölgeye hem ekonomik hem de istihdam açısından katkı sağladığını dile getirerek, “ Eğer Bandırma istemiyorsa biz başka yerlere alabiliriz. Çok talep eden yerler var. İlla Getirin bu santrali buraya kurun diyen yerler var. Ben çevre faktörlerinin göz önüne alınması kaydıyla bu tür yatırımların eskisi gibi zararlı olmadığını, tam tersi bir çok fayda sağladığını düşünüyorum ” diye konuştu.

 

Vatandaşların düşüncesinin de kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Yıldız, şunları kaydetti : “ Ama Türkiye nin enerji arzıyla ilgili çözüm bulmak zorunda olan bizleriz. Elektriksiz bırakmamak durumunda olan bizleriz. Enerji kaynaklarını AB nin hatta dünyanın ortalamasının daha üzerine çıkarmak zorunda olan bizleriz. Ben mutlaka vatandaşlarımızın da bu doğrultuda düşüneceği kanaatindeyim. Eğer yazın klimalı ortamda kalınabiliyorsa, elektrikler zamanında alınabiliyorsa, mutlaka bu yatırımların etkisinin bulunduğunu söylemek isterim. ”

enerji.gov.tr / 25 Temmuz 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: