Enerji yatırımcılarının yeni rotası: Afrika ...
 
 

 

Enerji yatırımcılarının yeni rotası: Afrika

Enerji yatırımcılarının rotası Afrika kıtasına yönelirken, kıtaya ilgi duyan Türk yatırımcılar ve Afrikalı önderler, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu nda bir araya gelecek.

 

Küresel rekabetin artmasıyla uluslararası enerji şirketlerinin yeni piyasa arayışlarını hızlandırması, enerji yatırımcılarının rotasını Afrika kıtasına yöneltiyor. Kıtaya ilgi duyan Türk yatırımcılar ve Afrikalı önderler, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından 2-3 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul da düzenlenecek Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu nda bir araya gelecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayelerinde, bölgedeki yatırım imkanları, kıtada bulunan rezervler ve iş yapma fırsatlarının ele alınacağı Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu na Afrika ülkelerinden bakanlar, özel kuruluşların yöneticileri, firma temsilcileri, Afrika Birliği ve Afrika Kalkınma Bankası üst düzey yetkilileri ve Afrika Bölgesel Ekonomik Topluluklarının Genel Sekreterleri katılacak.

 

Ekonomi Bakanlığı, Afrika Birliği Komisyonu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ortaklaşa 2-3 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı nda düzenlenecek forum, Türkiye ve Afrika ülkeleri iş çevreleri arasında uzun süreli işbirliğinin tesis edilmesini amaçlıyor.

 

"Türk iş adamları için kongre çok önemli"

DEİK Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, Afrika kıtasında 1 trilyon dolarlık iş hacminin bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye de enerji sektöründe yatırımlarımızla çok tecrübelendik. Bugün Afrika da birçok ülkede elektrik sıkıntısı var. Bu ülkeler, elektrik sektörlerine yatırım yapılması için yurtdışına çağrıda bulunuyor." dedi.

 

Türkiye ile Afrika nın halihazırda yaklaşık 20 milyar dolarlık iş hacminin bulunduğunu aktaran Taşkın, Türkiye nin hedefinin 2020 de bu rakamı 50 milyar dolara çıkarmak olduğunu dile getirdi.

 

Taşkın, bu organizasyonun Türkiye için önemine dikkati çekerek, "Küresel anlamda iş dünyasının hedefi sürekli gelişmek, gelişirken de ülkesinde yatırım sağlayarak üretimi artırıp işsizliği çözmek. Bütün bunların olabilmesi için de tanıtım gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Afrika daki büyükelçilerin bu forum için yoğun bir mesai harcadıklarını vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti:

 

"Türk iş adamları için kongre çok önemli. Program, iki günlük olsa da Afrika dan gelen konuklar 1 hafta kalacak. Hükümetimizin organize ettiği bu büyük organizasyonda yapabileceklerimiz çok fazla. Sanayi odası başkanları ve işletmeler arası görüşmeler (B2B) yapabilecek firmalar geliyor. Ayrıca ülkemizin imajı açısından da çok iyi. Foruma gelecek olan başbakan ve bakanların ülkemizi ziyaretinde ekonomide her şeyin yolunda olduğunu, hayatın normal akışında gittiğini görecekler ve ülkelerinde de anlatacaklar. İyi bir zamanlama. Forum, yıl biterken Türkiye ekonomisine potansiyel katacaktır." diye konuştu.

 

Türk iş adamlarının genelde Kuzey Afrika ülkelerinde faaliyetlerinin bulunduğunu belirten Taşkın, son dönemde Sahraaltı Afrika bölgesinin yatırımcılar için tercih edilir bir bölge haline geldiğini kaydetti. (AA)

30.10.2016

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: