Kurulan güneş enerjisi santralinde deneme amaçlı elektrik üretimi ...
 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

SELÇUK’TA GÜNEŞ ENERJİLİ DÖNEME İLK ADIM

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesine kurulan güneş enerjisi santralinde deneme amaçlı elektrik üretimine başlandı.

 

SÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Muzaffer Karadağ, yaptığı açıklamada, dünyada enerji kaynaklarının hızlı şekilde tüketiminin insanları yeni enerji kaynaklarına yönlendirdiğini söyledi. Bu bağlamda güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, Jeotermal enerji gibi ALTERNATİF enerji kaynaklarına yönelme eğiliminin arttığını ifade eden Doç. Dr. Karadağ, “Okulumuzda da bu bağlamda bir çalışmaya gerek görülmüş, güneş panelleri yardımıyla güneşten elektrik enerjisi elde edilmesi düşünülmüştür. Bu konuda gerekli çalışmalar, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yardım ve destekleriyle yapılarak, prototip bir PV (PhotoVoltaik) elektrik üretim santrali kurulmuştur. Proje kapsamında başlangıçta 36, daha sonra da tekrar ikinci 36’lık panel montaj edilmek üzere planlandı. İlk etapta, 10 kilovat saat bir elektrik enerjisi elde edilecek, bu elde edilen enerji Yüksekokulumuzun ihtiyacı olarak kullanılacak. Eğer ihtiyaç fazlası olursa bu fazla elektrik enerjisi depo edilecek ve daha sonrası için kullanıma sunulacak. Üretilen elektriğin, ileri zamanlarda da ilgili kuruluşlardan izinler alındıktan sonra üniversitemiz kampus şebeke sistemine bağlanılabileceğini düşünmekteyiz. Burada hemen belirtmek isterim ki Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’in direktifleri doğrultusunda üniversite bünyesinde hazırlanmakta olan daha geniş kapsamlı bir proje üzerinde çalışıyoruz” dedi.

 

“PROJENİN 10 KİLOVATLIK KISMINI AKTİF HALE GETİRDİK”

Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Sungur ise çalışmalara Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Muzaffer Karadağ’ın destekleriyle başladıklarını belirterek, “Bu çalışma ile ben ve çalışma arkadaşlarım, büyük oranda hedeflerimize ulaşmış bulunmaktayız. Burada 20 kilovatlık bir güneş enerjisi elektrik üretim sisteminin projesini hazırlayarak sistemin altyapısını oluşturduk. Bölümümüz öğretim elemanları ve öğrencilerimizle birlikte çalışarak şu anda 10 kilovatlık kısmını aktif hale getirdik. Sistemimiz aktif halde çalışmakta ve yüksekokulumuzun elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamaktadır. Eğitim amaçlı olmasının yanında, bu proje ile güneş enerjisinden elektrik üreterek okulumuzun elektrik giderini karşılamaya çalışmaktayız. Aynı zamanda bu konuyla ilgili olarak Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla güneş enerjisinden elektrik elde etme sertifika programını açmış bulunmaktayız. Kurs ile ilgili detaylara ‘Yenilenebilir Enerji Sertifika Programı’ başlığı altında www.selcuksem.selcuk.edu.tr’den ulaşılabilecek” ifadelerini kullandı. (İHA)

www.milliyet.com.tr

20.06.2016

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: