Almanlar İzmirin rüzgarına kapılıyor ...

 
 

 

Bu rüzgara Almanlar da kapılıyor

İzmir deki rüzgar enerjisi potansiyeli ve rüzgar enerjisinde kullanılacak kanat yatırımlarına verilen teşvikler, Almanları cezbediyor.

 

Almanlar İzmir in rüzgarına kapılıyor

Almanya nın Bremen eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Limanlar Bakanı Senatör Martin Günthner başkanlığında Bakanlık, Bremen Yatırım Ajansı, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu ile yenilenebilir enerji alanında yatırımcı kuruluşların üst düzey temsilcilerinden oluşan heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası nı ziyaret etti. Rüzgar enerjisi yatırımlarıyla ilgilenen heyet, İzmirli sanayicilerle bakım, sertifikasyon ve eğitim alanlarında işbirliği imkanlarını da görüştü.

 

Bremen heyetine ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi, Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Vatansever, Türkiye nin cari açığında en önemli kalemi oluşturan enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Almanları İzmir de yatırıma çağırdı. Vatansever, yenilenebilir enerji üretimine yönelik türbin ve jeneratör ile rüzgar enerjisi üretiminde kullanılan kanat imalatı üretimine verilen 5. Bölge desteklerini de yatırım avantajlarına örnek gösterdi.

 

VATANSEVER: YATIRIMA BEKLİYORUZ

EBSO nun Bremen Yatırım Ajansı işbirliğiyle düzenlediği rüzgar ve güneş enerji sektörüne yönelik ticaret geliştirme toplantısında, Türk-Alman dostluğunu pekiştirecek işbirliği fırsatları yaratmaya çalıştıklarını vurgulayan Vatansever, "EBSO olarak enerji konusuna ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. Özellikle bölgemizin öncelikli sektörü yenilenebilir enerjide üyelerimize katma değer yaratacak hizmetler üretmeyi önemsiyoruz. Yenilenebilir enerjide farkındalığın artması, bu alandaki yatırımlara yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve yöre halkının Almanya daki gibi dahil edilerek kentimiz ve ülkemizin hak ettiği konuma ulaşmasını arzu ediyoruz" dedi.

 

Hüseyin Vatansever, EBSO Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu nun Türkiye için kritik öneme sahip yenilenebilir enerji ve bunlara dayalı üretimi desteklemek amacıyla son 5 yıldır her platformda "Yenilenebilir Enerji İmalat Teşviki"nin gerekliliğini dile getirdiğini anlattı. Tüm bu yoğun çalışmaların sonucunda beklenen düzenlemenin 19 Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete de yayımlandığını hatırlatan Vatansever, "Bu kararla yenilenebilir enerji üretimine yönelik türbin ve jeneratör imalatı ile rüzgar enerjisinde kullanılan kanat imalatı yatırımları 5. Bölge desteklerine dahil edildi. Rüzgar enerjisine yönelik yatırımları da İzmir e ve yenilenebilir enerji sektörünün kümelendiği Bergama OSB ye bekliyoruz" diye konuştu.

 

GÜNTHNER: İŞBİRLİĞİ ZAMANI

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Almanya nın önemli yatırım bölgeleri arasında yer alan Bremen in Ekonomi, Çalışma ve Limanlar Bakanı Günthner, İzmir ile uzun yıllardır sürdürülen ekonomik ilişkilerin 2 yıl önce yatırım ajansı bürosunun açılmasıyla taçlandırıldığını vurguladı. Bugüne kadar sürdürülen ilişkilerde gıda gibi konvansiyonel sektörlerin yanısıra havacılık ve uzay ile lojistik sektörlerinin ele alındığını hatırlatan Martin Günthner, "Sıra rüzgar enerjisine geldi. Almanya 2020 yılında elektrik enerjisinin yüzde 40 ını yenilenebilir enerjiden sağlayacak. Yenilenebilir enerji, enerji devrimidir. Bu alanda işbirliği önemli. Özellikle geçtiğimiz günlerde iklim değişikliklerinin görüşüldüğü Paris Konferansı ndan sonra yenilenebilir enerjiye verilen önem daha da arttı. Dünyanın her yerinde rüzgar ve güneş enerjisi var. Şimdi mühendislik bilgisiyle bundan yararlanma zamanı" diye konuştu.

 

Martin Günthner, enerji temininde kriz yaşanmaması için yenilenebilir enerji yatırımları kadar bu alanda çalışacak kalifiye elemanlarla uzmanların yetiştirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

 

Bremen heyetinin ziyareti sırasında EBSO Ekonomik İlişkiler Müdürü Sibel Kartelli, Almanya ile Türkiye ve İzmir arasındaki ticarete ilişkin sunum yaparken, İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer ise rüzgar enerjisi potansiyeline ilişkin bilgileri paylaştı.

www.hurriyet.com.tr

29.01.2016

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: