Alternatif yenilenebilir enerji yatırımlarına kredi olanakları ...
 
 

İki sene daha rahat bir dönem geçireceğiz …

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği “Yatırımcılara Kredi Olanakları” konulu toplantıda bankanın sağladığı kredi olanaklarını anlatan Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik, diğer bankalar gibi yatırımcıları mağdur etmediklerini, kriz ortamında her türlü kolaylığı sağlamaya devam ettiklerini anlattı.

 

Türkiye Kalkınma Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullah Çelik, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Yatırımcılara Kredi Olanakları” konulu toplantıda, bir devlet ve yatırım bankası olan Kalkınma Bankası’nın hizmet anlayışını ve kullandırdıkları kredileri anlattı.

 

Kriz ortamında pek çok bankanın yaptığı gibi kullandırdıkları kredileri geri çağırıp müşterilerini mağdur etmediklerini vurgulayan Çelik, “En şiddetli finansal krizleri yaşadığımız günümüzde ürünlerimizin ve bankamızın kredi sisteminin ne kadar sağlam olduğunu görmüş olduk. Ticari bankaların yaptığı gibi kredileri kesinlikle geri çağırmadık. Yağmurlu günde bizde şemsiyeler hep açıktı. Müşteriyi taciz etmek bir kamu bankasına yakışmazdı. Fiyat ve vadede rakipsiz olduğumuzu iddia ediyoruz. İki sene daha, rahat bir dönem geçireceğiz” dedi. Çelik, ticari bankaların riskleri iyi fiyatlandıramadığı görüşünü savundu.

 

Türkiye Kalkınma Bankası’nın Avrupa Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası gibi uluslararası piyasalardan sağladığı kredileri müşterilerine kullandırdığını ifade eden Çelik, Salihlili olduğunu ve böyle bir toplantıda hemşehrilerine hitap etmekten büyük heyecan duyduğunu belirterek, şu bilgileri verdi :

 

“Bu topraklarda yetişmiş bir kardeşiniz olarak burada olmaktan mutluyum. Görevde bulunduğum 3.5 senede bankada yeniden yapılandırma çalışmaları yaptık ve sağlam bir yapıya kavuştuk. Kredi taleplerini çok hızlı olarak değerlendiriyoruz. Aradığımız tek şart anonim şirket olması. Özellikle enerji ve yenilenebilir enerji konularında kredi kullandırmaya önem veriyoruz.  Bunun yanı sıra turizm, eğitim, sağlık ve sanayi sektörüne ağırlık veriyoruz. Geliştirilebilir turizm projelerinde iddialıyız.”

 

Salihli ve yöresinin jeotermal su kaynakları açısından zengin olduğunu, bu kaynağa dayalı olarak geliştirilen enerji, seracılık, topraksız tarım gibi yatırımların çok önemli olduğunu belirten Çelik, “Su akar Türk bakar sözünü, su akar Türk yapar şekline dönüştürebiliriz” görüşünü savundu.

 

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı, yaptığı konuşmada Manisa’nın son yatırım teşviklerinde 3. bölgeye alınmasının bir şans olduğunu belirterek, “Bununla birlikte dar bölgede sektör bazında ve ilçelerle sınırlı olmak üzere destekler getirilmesi daha uygun olacaktır” görüşünü savundu.

 

Toplantıdan sonra Talat Zurnacı ve Salihli TSO Meclis Başkanı Özcan Ünlü ziyaret anısına Abdullah Çelik’e Lidya altın parasını sembolize eden bir plaket takdim etti. Toplantıya yoğun bir katılım sağlayan Salihlili işadamları, bankanın sunduğu kredi imkanları ile yakından ilgilendi.

ticaretgazetesi.com

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: