Çorumda güneş panelleriyle elektrik üretilmeye başladı ...
 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

Çorumda güneş panelleriyle elektrik üretilmeye başladı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde güneş enerjini kullanarak elektrik üreten Gülem Enerji tesisinin sahibi işadamı Menderes Boynuuzun, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. Ziyarette Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif de hazır bulundu.

 

İşadamı Menderes Boynuuzun, ALTERNATİF enerji alanında ülkemizde teknik eleman yetersizliği nedeniyle Hitit Üniversitesine, ilgili bölümlerin açılması için çağrıda bulunduğunu ve Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın hemen kendisiyle görüşmek istediğini belirterek bu duyarlılığından dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.

 

Menderes Boynuuzun, güneş enerjisinden elektrik üretmek için başladıkları projenin tamamlanarak elektrik üretimine başladığını, böyle bir tesisi Sungurluya, Çoruma ve ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

Tesisin kuruluş aşamasında en büyük sıkıntının bu konuda yetişmiş teknik eleman yetersizliği olduğunu kaydeden Boynuuzun, teknik eleman bulamayınca yurt dışından temin etmek zorunda kaldık. ALTERNATİF enerji tesisleri kurulması ve işletilmesiyle ilgili bölümlerin Üniversitelerde özellikle de ilimizin üniversitesi olan Hitit Üniversitesi bünyesinde açılmasını arzu ediyoruz. Hitit Üniversitesinde ALTERNATİF enerji ile ilgili bölümlerin açılması halinde kurmuş olduğu ve daha da geliştirmeyi düşündüğü tesislerin Üniversitemizin hizmetinde olacağını, öğrencilerin her türlü staj, uygulama çalışmalarını bu tesislerde yapabileceğini ve ihtiyacı ölçüsünde istihdam sağlayabileceğini ifade etti.

 

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, ALTERNATİF enerji konusunun ülkemiz için çok önemli olduğunu, böyle bir tesisi Çorum’a kazandırdığı için Menderes Boynuuzun’u tebrik etti.

 

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite Kampüsünün elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi, doğalgazdan elektrik üreterek baca ve gövde ısısını ısıtmada, atık gazın absorbsiyonlu chiller ile soğutmada kullanılmasına dayanan enerji üretim şekli olan trijenerasyon sistemi ile sağlanacağını söyledi.

 

Bu sistemin kendisini 4 yılda amorti etmesinin ve yüzde 35’lik enerji tasarrufu sağlanmasının öngörüldüğünü ifade eden Rektör Alkan, ALTERNATİF enerji konusunda Üniversitemizde çeşitli çalışmaların yapıldığını hatırlatarak bununla ilgili bölümlerin açılması için de Üniversitenin planlamaları çerçevesinde gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. (İHA)

www.milliyet.com.tr

13.11.2015

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: