Geleceğimiz parlak ...
 
 

Edirne Organize sanayi bölgesinde 25–30 fabrika ruhsatlarını aldı. Hükümetimiz döneminde organize sanayi bölgesinin altyapısı tamamlandı ve sanayiciye ucuz arsa imkânı sağlandı. Bu da istihdam açısından iyi bir gelişme.

 

Çiftçilerimizi ilgilendiren çeltik ve buğday gibi ürünlere yönelik prim uygulamaları bizim dönemimizde başlatıldı ve üretimde önemli artışlar yaşandı.

 

Bölge milletvekili olarak bizlerinde çabaları ile Gala ve Pamuklu göllerini kapsayan alan milli park olarak ilan edildi. Bu kararla, Edirne’mizde ekoturizm gelişecektir.

 

Edirne’nin tarihi, turizm, tarım ve eğitimi ile Türkiye’de marka kent olma yolunda hızla ilerlediğini ve AK Parti hükümetleri döneminde önemli projelerin hayata geçirildiğini belirten AK Parti Edirne Milletvekili necdet Budak, “ Edirne’nin geleceği konusunda çok umutluyum. Şehirdeki büyük sulama yatırımları ile bölge ekonomisine ve tarımına büyük katkı sağlanacak. Hamzadere’de 40–50 yıllık bir hayali gerçekleştiriyoruz. Edirne’de su projelerine ciddi yatırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz ” dedi.

 

Saros Körfezi, antik kent Enez ve İpsala’da milli park ilan edilen Gala Gölü ile Edirne’nin çok renkli bir kent olduğunu belirten Budak, kendi kendini temizleyen dünyadaki ender denizlerden biri olan Saros’un oksijen bakımından zenginliğine işaret eden Budak, su ve yelken sporları, yat ve golf turizmine elverişliliği, Meryem Ana’nın kutsal yolu oluşu, birim alanda çok fazla balık türünü barındırması nedeniyle Edirne’nin turizm bölgesi ilan edildiğini hatırlattı. Tarihi eserlerin restore edildiğini anımsatan Budak, Edirne’nin turizm yönünden de geleceğinin parlak olduğunu söyledi. 

 

Barajlar

Edirne hak ettiği noktaya hızlı adımlarla ilerliyor. Edirne’de yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen projelere AK parti döneminde başlandı. Edirne’nin gelişmesi için AK Parti iktidarı  dönemlerinde sadece su projeleri için ilimizde yaklaşık 370 milyon TL tutarında yatırım yapıldı. Toplam 31.126 hektar araziyi sulayacak olan Hamzadere barajına son 3 yılda toplam 100 milyon TL ödenek sağlandı ve fiziki gerçekleşme yüzde 70’e ulaştı. 52.200 hektar araziyi sulayacak Çakmak Barajı’nın inşaatına 2008’de başlandı ve yüzde 31 gerçekleşme sağlandı.

 

Turizm projelerinde atılım

Saros Körfezi, 2006 yılında Turizm Bölgesi ilan edildi. Şu anda 1/25 binlik planlama çalışmaları devam ediyor. Yapılacak sentez çalışmalarından sonra turizm alanları ortaya çıkarılacak, daha sonra alt ölçekli plan çalışmalarına geçilecek. Ayrıca bölgenin sorunlar ve potansiyellerine ilişkin raporlar bölgede yapılacak bir toplantıda görüşülecek ve çevre düzen planlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmasını takiben anılan plan çerçevesinde kamu arazilerinin yatırımcılara tahsisi gündeme gelecek ve yatırımcılara Turizm Teşvik Kanunundan faydalanma imkanı sağlanacak.

 

Fakülte ve yüksekokulla gelişim

2008’de Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan  Edirne Sağlık Bilimleri Fakültesi ile bu yıl Bakanlar Kurulu kararı ile kurulması kabul edilen Keşan  Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu  ile bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimi sağlanacak.

 

Ergene’deki kirlilik önlenecek

Uzun yılların sorunu olan Ergene’deki kirliliğin önlenmesi için ciddi çalışmalar yapıldı. Aralık 2002’de Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu, dere yatağının ıslahı, Meriç’ten Ergene’ye iletim kanalı projesi hayata geçirildi. Nehirdeki su kalitesinin iyileştirilmesi için hangi parametrelerde hangi ölçülerde kısıtlamaya gidileceği ile ilgili bir çalışmanın yapılması amacıyla Ergene Havzası Havza Koruma Eylem Planı hazırlandı. AB katılım öncesi mali yardım programı adı altında 2007-2009 dönem, ilk çevre operasyonel programı çerçevesinde Tekirdağ ilinde biri fiziksel ve üçü biyolojik olmak üzere 4 tane arıtma tesisi yapılması planlandı. Atıksu eylem planı hazırlandı. Bununla 2010 ve 2012 yıllarında toplam 29 belediyeye arıtma hizmeti verilmesi hedefleniyor. 

 

Üreticiye destekler artırıldı

Edirne ekonomisi tarıma dayalıdır. Çiftçilerimizi ilgilendiren çeltik ve buğday gibi ürünlere yönelik prim uygulamaları bizim dönemimizde başlatıldı ve üretimde önemli artışlar yaşandı. Çiftçilerimize sağlanan destekler arzu ettiğimiz nokta da olmamasına rağmen bütçe imkanları çerçevesinde  yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Tarım Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen havza bazlı üretim ve destekleme modelinin uygulamaya girmesi ve sulama  barajlarının tamamlanmasıyla üretim ve gelir de artacaktır. Tarımsal ilaçlama konusunda çevreye ve biyo çeşitliliğe zarar vermeyecek önlemlerin alınması son derece önemlidir. Bunun için Tarım Bakanlığı reçeteli ilaç satışını zorunlu hale getirdi. Gübre desteğinden yararlanabilmek için toprak analizinin ön şart olması da verimliliği artıracak temel uygulamalardan biridir.

 

Ekoturizm gelişecek

Bölge milletvekili olarak bizlerin de çabaları ile Gala ve Pamuklu göllerini kapsayan alan milli park olarak ilan edildi. Bu kararla, Edirne’mizde ekoturizm gelişecektir. Gala Gölü dünya çapında bilinen, uluslararası öneme sahip A sınıfı Sulak Alanlar içerisinde yer alıyor.  Bu aşamada uzun devreli gelişme planlarının yapılması ve bu plan dahilinde Gala Gölü ve civarının sahip olduğu doğal güzelliklerin, yöreye has ürünlerin tanıtımı ve kuş potansiyelinin gözlemlenmesine yönelik turizm amaçlı kullanım kararları alınacak.

 

Çevre düzeni planlaması TRAKAP’ta

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nin il özel idaresi Trakya’daki çevre düzeni planlarını bir arada hazırlatmak üzere TRAKAB’ı yetkili kıldı. Bu kapsamda  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte,  Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerini kapsayan çevre düzen planları hazırlanarak Çevre ve Orman Bakanlığı’nın onayına sunuldu. Öte yandan Edirne sınırları içerisinde üç adet Belediye birlikleri tarafından katı atık sorununa çözüm getirilmeye çalışılmaktadır. Yine  depolama tesis projesi ÇED süreci eksikliklerinin tamamlanması için durdurulan Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEYKAB) Keşan, İpsala, Enez belediyeleri ile  Beğendik, Çamlıca, Yenikarpuzlu belde belediyelerinin katılım ile kuruldu. 

 

Eskiköy sınır kapısının açılması için çaba

Ülkemiz ile Yunanistan arasında İpsala ve Pazarkule sınır kapıları bulunuyor. Eskiköy sınır kapısının açılması konusu Yunanistan’a en üst düzeyde Sayın Başbakanımız ve Sayın Dışişleri Bakanımız tarafından  iletildi ancak olumlu görüş alınamadı. Bu kapının açılması karşı tarafla yapılacak mutabakat çerçevesinde gerçekleşebilecek.

 

Belediyelerin gelirleri artırıldı

2008’de çıkartılan bir kanun ile belediyelerimizin gelirlerinde  yüzde 30’luk bir artış sağlandı. Nüfusu 10 binin altındaki belediyelerin içme suyu ve yol ihtiyaçlarını giderilmesi için de BELDES’le destek verildi. 2007 yılında 300 milyon YTL ödenek ile başlatılan BELDES ödeneği geçen yıl 300 milyon YTL’ye ulaştı. Proje belediyelerimiz tarafından çok olumlu bulunuyor. Bu projelerle köylerdeki yol ve su sıkıntısı büyük ölçüde giderildi.

 

Sağlık hizmetlerinde altyapı yatırımları

Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan ve AK Parti iktidarı döneminde başlatılan  aile hekimliği uygulaması kapsamına  ilimiz 2006 yılında  geçti. 2003-2008 yıllarında sağlık alanında  yatırım, bakım-onarım, donanım ve ambulans için toplam 45 milyon TL harcama yapıldı. 12 yataklı Havsa entegre ilçe hastanesi yapıldı, Keşan Devlet Hastanesi’ne 100 yataklı; Uzunköprü Devlet Hastanesi’nin 90 yataklı kadın doğum ve çocuk ünitesi; 80 yataklı Edirne Devlet Hastanesi; Uzunköprü Devlet Hastanesi yoğun bakım ve onarımı; 84 yataklı Edirne merkez hastanesi ek binaları yapıldı. 1 diş polikinliği, 6 aile sağlık merkezi ve 1 adet toplum sağlık merkezi hizmete sunuldu. 400 yataklı Edirne Merkez Devlet Hastanesi de projelendirme aşamasında bulunuyor.

 

İstihdam

Yunanistan’la sınır kapısı olan İpsala’da ülkemizin  çeltik üretiminin yüzde 30’u gerçekleştiriliyor. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi,  yatırım teşvik sisteminin işlerlik kazanması, merkezi yönetimin yanı sıra belediyemizin de bu konuda imkanlarını kullanması bölge ticaretinin gelişmesine katkıda bulunacak.  Tarım dışı istihdam sorununun ticaret ve turizmin gelişmesi ile birlikte çözüleceğine inanıyorum. Bunun için önemli projeler hayata geçirildi. 

 

25-30 fabrika ruhsat aldı

İstihdamın artırılması önemli. Edirne Organize sanayi bölgesinde 25–30 fabrika ruhsatlarını aldı. Hükümetimiz döneminde organize sanayi bölgesinin altyapısı tamamlandı ve sanayiciye ucuz arsa imkânı sağlandı. Bu da istihdam açısından iyi bir gelişme. Ayrıca, Edirne’nin kömür madeninin değerlendirilmesi durumunda 10-15 bin kişiye iş imkanı yaratılacak.

 

Enez limanı seferlere açılacak

Enez limanının seferlere açılması amacıyla girişimlerde bulunduk. Çevre ve Orman bakanlığı yetkilileri bölgeye gelerek incelemeler yaptılar. Bu kapsamda, 1/25.000 ölçekli Meriç deltası sulak alan koruma bölgeleri haritasında söz konusu liman alanı ulusal sulak alan komisyonu tarafından özel hüküm bölgesi olarak kabul edildi. Bylece, limanının açılmasının önündeki en büyük sorun, alınan karar ile ortadan kalktı.

 

Edirne’yi geliştirecek projeler

Duble yol ve bölünmüş yol çalışmaları, 120 milyon TL tutarındaki TOKİ çalışmaları, Edirne Organize Sanayi Bölgesinin kurulması, güreş eğitim merkezi yapımı, Keşan yüzme havuzu, kapalı spor salonu yapımı, Edirne’nin gelişim adına önemli projelerdir. Önümüzdeki süreçte yapılmasını önemsediğim projelerin başında Trakya bölgesinin ekonomik ve beşeri kaynaklarının verimli ve etkin kullanılması amacıyla  Trakya Bölgesel Kalkınma Projesi’nin hayata geçirilmesi, maden kaynaklarının ve yenilenebilir enerji potansiyelinin kullanılması geliyor. Tarihi köprülerin onarılması, Uzunköprü köprüsüne natif olacak ikinci köprünün inşaatının hızla devam etmesi, Edirne Sarayı restorasyonu için ödenek ayrılması, Gala gölü master plan çalışmalarının ihalesinin kısa bir süre içinde yapılacak olması önemli projelerdir.

 

Necdet Budak kimdir ?

Tarım alanında Ege Üniversitesi’nde başladığı akademik kariyerine ABD’de aldığı burs ile doktora yaparak devam etti. 2002 yılında profesör oldu. 2002 ve 2007 seçimlerinde parlamentoya Edirne milletvekili olarak girdi.

bizim-mig.com.tr / 24.07.2009

-.-

NECDET BUDAK

Necdet Budak, 29 Ekim 1964 te Edirne Keşan da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Fatma dır. Ziraat Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede; doktorasını Amerika Birleşik Devletleri Nebraska Üniversitesi Tarla Bitkileri Bilim Dalı nda tamamladı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1996 da doçent oldu ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Hollanda da Tohum Bilimi ve Teknolojisi üzerine çalıştı. 2002 de profesör unvanını aldı. Tarım konusunda ulusal ve uluslararası alanda, araştırma makalesi, proje ve kitap olarak 80 adet çalışması yayınlandı. 22. Dönem Edirne Milletvekili. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Budak, evli ve 1 çocuk babasıdır.

tbmm.gov.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: