Firmalara anahtar teslim güneş ya da rüzgar enerjisi üretim sistemi ...
 
rüzgar enerjisi / güneş enerjisi
 

 

Firmalar Enerjilerini Kendileri Üretecekler

Denizbank ile B&W Enerji Türkiye arasında imzalanan Enerji Verimliliği Kredisi protokolü ile B&W Enerji Türkiye firmalara anahtar teslim güneş ya da rüzgar enerjisi üretim sistemi kuracak, Denizbank da firmalara bu sistemin kurulması için uygun şartlarda kredi desteği sağlayacak.

 

Enerji Verimliliği Kredisi protokolü, Denizbank Bölge Müdürü Süleyman Şanlı ve B&W Enerji Türkiye nin ortağı Mehmet Eresin arasında imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Denizbank Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, "Mehmet beyin önderliğinde ülkemiz adına önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna inandığım Enerji Verimliliği Kredisi protokolünü imzalıyoruz. Ülkemiz maalesef enerji konusunda dışa bağımlı bir konumda. Bu çerçevede yeni açılımlar gerekiyor. Mehmet Bey de bu konuda bir ilke imza attı. Almanya da kurulu bir dünya devi firma ile güzel bir çalışma başlattılar. Biz de aylar süren bir çalışmayı protokol aşamasına getirdik" dedi.

 

Enerji konusunda yapılan işbirliğini, bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini vurgulayan Şanlı, şunları söyledi:

 

"Mehmet beyin Türkiye de konumlandırdığı firmaya gelen projeleri biz Denizbank olarak kredilendirmeyi, işin finansman kısmını çözmeyi, onun dışında danışmanlık hizmeti vermeyi ve hatta firmalar arasında aracılık etmeyi düşünüyoruz. Denizbank, çok genç yaşına rağmen ülkemizde ve dünyada pek çok ilklere imza attı. Üretici Kart adı altında bir ürün geliştirdik. Esnafımıza 4 işlemi içinde bulunduran İşletme Kart ı sunduk. Bugünlerde gündemde olan Yazarkasa-Post u dünyada ilk kez biz geliştirdik. Şimdi de ülkemiz adına çok önemli olduğuna inandığımız güneş ve rüzgar enerjisi için böyle bir işbirliğini hayata geçiriyoruz. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun."

 

Protokol imza töreninde konuşan B&W Enerji Türkiye nin ortağı Mehmet Eresin de, Denizbank la uzun süredir sürdürdükleri çalışmanın sonuna geldiklerini belirterek, "Bu sadece ticaretin ötesinde sosyal sorumluluk isteyen ve ciddi anlamda Türkiye nin ihtiyacı olan, Türkiye ye bir şeyler kazandıran projenin sonuna geldik. Kısmet olursa, önümüzdeki yıllarda beraberce hem kredilendirme hem de projelerin anahtar teslimi konusunda çalışacağız. Sistemi anahtar teslim olarak yani etüd, projelendirme, montaj ve üretim olarak sunuyoruz. Bu konuda Denizbank bize büyük kolaylık sağlıyor. Kısmet olursa, 10, 15, 20 yıl ne kadar devam ederse Türkiye nin güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması için hep beraber bu yolda yürüyeceğiz" dedi.

 

Konuşmaların ardından Denizbank Bölge Müdürü Süleyman Şanlı ile B&W Enerji Türkiye nin ortağı Mehmet Eresin, işbirliği protokolünü imzaladı.

 

İmzalanan protokol gereği, B&W Enerji Türkiye, güneş ya da rüzgar gibi enerji kaynaklarını kullanarak kendi enerjisini üretmek isteyen firmalara sistemi anahtar teslim kuracak, Denizbank da enerji sistemini kurduran firmalara uygun şartlarda kredi desteği sağlayacak. KAYSERİ (İHA)

www.haberler.com

01.07.2013

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: