AB finansmanıyla KKTC için 1 MWp güneş santralı
 
 

Taçoy Güneş Enerjisi için destek istedi …

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, güneş panellerinden üretilecek fazla elektriğin şebekeye verilmesinin mümkün olabileceğini açıkladı ve bu konuda Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası’ndan destek talep etti.

 

Bakan Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ayşe Tokel ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, ülkede pek çok insanın güneş panelleri ile elektrik elde etme talebi olduğuna, ancak elde ettikleri fazla elektriği gündüz şebekeye verme, gece ise geri alma gibi bir istekleri de olduğuna işaret etti ve “ Bu ülkemizde olabilir mi ? Tabii ki olabilir ” dedi.

 

Taçoy, AB finansmanıyla KKTC’de bir megavatlık bir güneş enerjisi üretim santralı kurulacağını da bildirdi.

 

“ Verimliliğe hiç bakılmadı ” …

Geçmişte elektrikli cihazlar için açılan devlet ihalelerinde cihazların elektrik tüketimine ( cihazın verimliliğine ) hiç dikkat edilmediğini de belirten Taçoy, elektrikli cihaz alımlarında Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası’nın da görüşünün alınacağını kaydetti. Taçoy ayrıca, bakanlıkta elektrikle çalışan cihazların bakımının yapılmamasından dolayı cihazların erken zamanda atıl duruma geldiğini kaydetti.

 

Sivil Havacılık …

Bu arada konuşmasında Sivil Havacılık çalışanlarının örgütlü olduğu sendikanın başkanının ek mesailer konusunda bakanlığa yönelik eleştirilerde bulunduğuna işaret eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, ek mesailerin nasıl olması gerektiği konusunda çalışanı memnun edecek bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Hasan Taçoy, konu ile ilgili hem Başbakan hem de Maliye Bakanı ile görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

 

Atamalar …

Taçoy, yeni müdürlerin geç atanmasından dolayı hükümete eleştiriler yöneltildiğini, ancak şu anda artık bakanlık bünyesindeki müdürlük pozisyonlarına atamaların yapıldığın da belirtti ve 20 Temmuz’dan sonra, halkla çalışmalarını daha çok paylaşacak duruma geleceklerini söyledi.

 

Tokel Dosya sundu …

Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Ayşe Tokel de ziyarette yaptığı konuşmada Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’a yeni görevinde başarılar diledi ve ülkede yaşanan elektrik sorunu ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu.

 

Güneşten elektrik elde etme konusu ile ilgili Tokel, AB finansmanı ile kurulacak güneş enerjisi santralinin büyük bir araziye kurulacak olmasının çevresel bir sorun yarattığını, ancak ülkedeki her evin çatısının bir santral gibi kullanılabileceğini söyledi.

 

Gündüz üretilen elektriğin şebekeye satılması, akşam ise geri alınması için gerekli yasal düzenleme yapılmasında ve sayaçların getirilmesinde esas görevin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na düştüğünü kaydeden Tokel, güneş panelleri ile elde edilen elektriğin pillere depolamasının ev sahiplerine fazladan bir maliyet getireceğini, buna da vatandaşın yanaşmadığını belirtti.

 

“ Devlet Projeleri vizeye gelmiyor ” …

Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası’nın elektrik projelerinin standartlara uygunluğunu ve güvenirliğini denetleyip onay verme ( vizeleme ) görevi yürüttüğünü anımsatan Tokel, “ Devlet tarafından çizilen okul, hastane binalarına ait projeler vizeye gelmemektedir. Oda olarak bunu sakıncalı görüyoruz ” dedi ve devlet projelerinin vize işlemlerini hiçbir ücret talep etmeden yapmaya hazır olduklarını da kaydetti.

kibrisligazetesi.net / 15 Temmuz 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: