Solarex Istanbul 2012 Sonuç Raporu ...
 
Solarex Istanbul Turkey, Solar - PV Technologies Exhibition
 

 

Solarex İstanbul Sonuç Raporu

12 - 14 Nisan 2012 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul, başarı ile gerçekleştirilmiştir. Fuarın açılışı İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan tarafından gerçekleştirildi.

 

Açılış kurdelelerini keserek fuarı açan yetkililer, katılımcılarımızı stantlarında ziyaret ettiler ve bilgi aldılar. Konusunda Türkiye’nin ilk ve tek ihtisas fuarı olan 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, 101’i yerli 50’si yabancı olmak üzere 151 katılımcının iştirak ettiği ve toplam 22.371 ziyaretçinin takip ettiği profesyonellerin buluştuğu bir arena oldu. Türkiye; hızla artan nüfusu, avantajlı coğrafyası, avantajlı coğrafyanın ihracata katkıları ile dünya çapındaki gelişimini sürdürüyor. Ülkemizde harekete geçen en önemli sektörlerden biri de hiç kuşkusuz, güneş enerjisi sektörü. Son yıllarda güneş enerjisi sektöründe yaşanan gelişmeler, yenilikler ve sektörün örnek dayanışması, güneş enerjisi sektörünü olumlu yönde etkileyen diğer faktörler oldu. Üreticiler, tüketiciler, satın almacılar, uygulamacılar, yurtiçi ve yurt dışı temsilcileri… Kısacası sektörün tüm mensupları, 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul’da yeniden bir araya geldi.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜ HAKKINDA ÖZET

Türkiye, solar termal (güneşle su ısıtma) konusunda dünya liderlerinden biridir, aynı başarıyı güneş elektriği sektöründe de gösterebilir. Güneş paneli üretimi ve yan sanayi alanları (kablo, konnektör, ayak, cam, inverter vs) konusunda gerekli desteklerle yapılacak üretim, hem ülkemizde değerlendirilecek hem de güneşi bol bölge ülkelerine ihraç edilecektir. Türkiye, enerji ithalatına her yıl milyarlarca dolar ödemektedir. Güneş enerjisi orta ve uzun vadede bu bedeli önemli ölçüde azaltacak potansiyele sahiptir. Dış borçlanmamızda en önemli kalemi oluşturan fosil yakıt ithalatının (doğalgaz, petrol) bu sayede azaltılması, ülke ekonomik büyüme değerlerine de olumlu yansıyacaktır.

 

İşsizlik oranları, Türkiye için her zaman en önemli sorunlardan birini oluşturmaktadır. Güneş enerjisi sektörü, en fazla istihdam oluşturan enerji türüdür. Kurulan her 1 MW güneş elektriği sistemi, yaklaşık 30- 50 arası kişiye iş imkanı oluşturmaktadır. Güneş enerjisi sistemlerinin yaygınlaşması, ülke ekonomisi için son derece faydalı olacaktır. Güneş enerjisinden en fazla elektrik üretimi, yazın öğle saatlerinde yapılmaktadır. Bu dönem genelde elektriğin diğer konvansiyonel kaynaklardan en pahalı üretildiği zaman dilimidir. Bilhassa soğutma amaçlı sistemlerin, yoğun bir şekilde elektrik tüketimine başladığı zamanlarda, güneş enerjisi en güvenilir ve en ekonomik elektrik üretim şekli olabilmektedir. Güneş enerjisinin en büyük avantajlarından biri de çok ufak kurulumlardan (1-2 kW) çok büyük kurulumlara kadar (40-50 MW) ölçeklenebilir bir enerji türü olmasıdır. Bu sayede binlerce bağımsız üretici, binlerce farklı noktada, enerji üreterek güvenilir enerji tedarikini temin ederler. Bu noktalardan birinde yaşanacak sorun sistem üzerinde olumsuz etki oluşturmaz. Doğal kaynakların paylaşımı, içinde yaşadığımız yüzyılın en büyük sorunu olarak gözükmektedir. Başta güneş enerjisi olmak üzere tüm yenilenebilir enerji kaynaklarında çok büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye, gerekli hükümet desteklerini de arkasına alıp, bu zenginliğini kullanarak enerji bağımsız bir ülke haline gelebilir. Güneş Enerjisi Fuarı Solarex İstanbul, gelecek senelerde en hızlı gelişen sektörlerinden biri olacağının sinyallerini veriyor. Enerji, çevre ve tasarruf kavramlarının önemini kamuoyuna duyuran fuarımız, sektör temsilcilerinin güneş enerjisini kullanarak yüksek teknolojiler geliştirdikleri ve bu teknolojilerini sergiledikleri bir platform konumuna geldi. Pek çok Avrupa ülkesinin kalkınmasına zemin oluşturan güneş enerjisi sektörü, ülkemizde de gelişimini her geçen gün sürdürmektedir.

 

Sektörün yükselen başarı grafiği, başarılarını kamuoyuna duyurma isteği, uluslararası arenalarda söz sahibi olma arzusu, sektörden gelen beklentiler ve İhlas Fuarcılık’ın bu beklentilere cevap verebilecek niteliklere sahip olması dolayısıyla Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, sektör tarafından büyük bir mutlulukla sahiplenilmiş ve yaşanan global ekonomik krize rağmen, fuar büyük bir başarı ile sonuçlanmıştır. Güneş Enerjisi sektörü; fuarda kazanılan başarının ardından 11 - 13 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek 6. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nın beklentisine girmiş ve gerek şirketimiz gerekse de katılımcılarımız daha büyük hedefler için çalışmalarına başlamışlardır.

 

FUAR ADRES BANKASI:

5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nın başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için yoğun bir çalışma dönemine giren ekibimiz; aynı zamanda sektörel dergi yayıncısı olmamız nedeniyle bilgiye ulaşmakta zorlanmadı. İhlas Magazin Grubu tarafından iki ayda bir yayınlanan Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Dergisi, fuarın Ana Basın Sponsoru oldu ve hazırlık aşamasından itibaren fuarla ilgili her türlü gelişmeyi okuyucularına duyurdu. Bugüne kadar çıkardığı dergileriyle tüm sektörü kucaklayan yayıncılık anlayışımız fuarımızda bizim en büyük destekçimiz oldu. Gerek dergimiz müşterileri gerekse okuyucuları fuarımızı öncelikli ziyaret eden kitle oldular. 2008, 2009, 2010 ve 2011 senelerinde başarı ile gerçekleştirilen ve bu başarısını özellikle 2012 senesinde Müşteri Anketlerindeki %98’lik memnuniyet oranı ile kanıtlayan, 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nın ziyaretçi datası da, 2013 senesinin ziyaretçi temelini oluşturdu.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ SEMPOZYUMLARDA BİR ARAYA GELDİ

Fuarın ilk günü, ŞİŞECAM Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı, Prof. Dr. Şener Oktik tarafından düzenlenen sunumda “Fotovoltaik Nereye Gidiyor?” konusu anlatıldı. CLEANGLOBE tarafından gerçekleştirilen bir sonraki sunumun konusu ise, “Güneş’e akın, enerji sisteminin topyekün dönüşümü üzerineydi”, EGE ÜNİVERSİTESİ Güneş Enerjisi Ana Bilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Sıddık İçli “UFTP ve 4. Nesil Fotovoltaikler” konusunu anlattı. Öğleden sonraki oturumlarda ise AYEDAŞ Genel Müdürü Sami Kovancı, KCETAŞ Üretim ve Ar - Ge Müdürü Sayın Basri Atalay “Elektrik Dağıtım ve Uygulamaları” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Fuarın ikinci günü, GREENPEACE, “Enerji devrimini”, ÇEDBİK, “Türkiye’de ve dünyada yeşil bina hareketinin durumu ve yenilenebilir enerjilerinin Breeam’de ele alınışı” konularını anlattılar. İkinci gün, EPDK, TEİAŞ ve TEDAŞ tarafından “Lisanslı ve lisanssız elektrik üretimi” konulu seminerler oldukça ilgi gördü. Fuarın son günü ise, Canadian Solar, Jordanian, Lcs Solar, Mage Solar, Solaire Europe, Solar Frontier, True North, Cleanglobe, Form Enerji, Fronius, Gehrlicher Merk Solar, İpekler Enerji firmaları sırasıyla firma seminerlerini gerçekleştirdiler.

www.gunesdergisi.com

04.01.2013

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: