Türkiye Yenilenebilir Enerji Fonu ...
 
Akbank
 

 

Akbank’a Mükemmellik Ödülü

Akbank a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ndan ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen Türkiye Yenilenebilir Enerji Fonu, Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Alanında Mükemmellik Ödülü verdi.

 

Akbank, TurSEFF işbirliğiyle sağlanan finansman kaynaklarını müşterilerine sunarak tamamını kullandıran ilk banka olması, firmalarda enerji verimliliğinin artırılması ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasındaki öncü ve başarılı çalışmaları ile bu prestijli ödüle layık bulundu.

 

Akbank açıklamasına göre, Türkiye Yenilenebilir Enerji Fonu (TurSEFF) tarafından İstanbul da düzenlenen törende Akbank adına ödülü, Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür aldı. Törende ayrıca, Akbank Marmaris Şubesi Ticari Müşteri İlişkileri Yöneticisi Hamdi Akkuş, Akbank Gümbet Şubesi Müdürü Zeynep Arı, Ticari Bankacılık İş Geliştirme Bölümü Müdürü Serkan Kayalar, Ticari Bankacılık İş Geliştirme Bölümü Yöneticisi Kemal Savtekin ve Kurumsal Bankacılık Bölümü Müdürü İlter Ergenç de TurSEFF projesine sağladıkları destekten dolayı Başarı Ödülü ne değer görüldü.

 

Kaan Gür, törende yaptığı konuşmada, doğa ve çevreyle, toplum ve iş dünyası arasında da hassas bir denge bulunduğuna işaret ederek, Kullandığımız kaynaklar sınırsız değil. Bugün bitmeyecek, sonu gelmeyecek gibi görünse de orta uzun vadede ciddi riskler bulunuyor dedi.

 

İklim değişikliğinden kaynaklanan olumsuz gelişmelerin, enerji üretiminde daha dengeli ve sağlıklı bir kaynak dağılımının gerekliliğini ortaya koyduğunu vurgulayan Gür, Enerji üretiminde fosil yakıtlar ve nükleer enerjinin yanında, güneş ışığı, rüzgar, yağmur, gel git ve jeotermal ısı gibi yenilenebilir enerji kaynakların ağırlığının artırılması daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için kritik önem taşıyor ifadelerini kullandı.

 

Enerji üretiminde sürdürülebilir enerji kaynaklarından daha fazla yararlanılmasının Türkiye nin de ajandasında öncelikli konular arasında yer aldığına işaret eden Kaan Gür, şöyle devam etti:

 

Ağustos itibarıyla ülkemizin yıllıklandırılmış cari açığı yaklaşık 59 milyar dolar. Enerji açığını düştüğümüzde bu rakam 7,3 milyar dolara geriliyor. Ancak büyüyen bir ekonomiyiz. Sürdürülebilir büyüme performansımızı devam ettirmek için enerjiye, enerji kullanımına ihtiyacımız var. Bir yandan ülkemiz büyümesini sürdürürken diğer yandan da enerji üretiminde daha yaşanabilir bir çevre, daha kontrol edilebilir bir cari açık seviyesi için artan oranda sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelecek. Enerji üretiminde arzulanan bu dönüşümün gerçekleşmesi için uygun maliyetli ve uzun vadeli finansman olanaklarının sağlanması büyük önem taşıyor. Akbank olarak, hem sürdürülebilirlik hem de sürdürülebilir enerji yatırımlarının finansmanı konularının kamuoyunun gündemine daha fazla taşınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sürdürülen projeleri çok önemsiyoruz. TurSEFF ile sürdürülebilir enerji finansmanı alanında yaptığımız anlaşma ile 65 projeye ve 40 müşterimize 60 milyon dolar tutarında kredi desteği sağladık. TurSEFF kaynaklı bu 60 milyon dolar tutarındaki kredinin tamamını müşterilerine kullandıran ilk banka Akbank olmuştur.

www.aa.com.tr

06.12.2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: