Konukoğlu : “ Bir araya gelin ve şirketleşin “
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Kilis’te işadamları ve sanayiciler ile bir araya geldi.
Düzenlenen toplantıya, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Cahit Erbalcı, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, KİAD Başkanı Durmuş Gözalan ve çok sayıda işadamı katıldı. İşadamlarına, bir yatırım kararı almadan önce çok iyi hazırlık yapmalarını öneren Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü :
YENİ SEKTÖRLERE GİRERKEN …
" Çok iyi hazırlık yapılmalı. Ulusal ve uluslar arası gelişmeler dikkatle izlenmeli. Büyük şirketlerin yer aldığı sektörlere girmekten korkmayın. O sektörde işler iyi olmasa büyük şirketler zaten sektörde durmazlardı. Sermayeniz, öz kaynağınız oranında yatırım yapın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmazsanız, telafisi mümkün olmayan zararlar ve sorunlarla karşılaşırsınız. Ayrıca, tasarruf yaşam biçiminiz haline gelmeli. İşyerinizin kasasından, nasıl olsa patron benim diye canınızın istediği kadar para almayın. Şirket sahipleri toplumsal statülerine, işletmedeki ve ailedeki konumuna göre işyerinden maaş almalı. Baba evlat arasında veya kardeşler arasında böyle konuları gündeme getirmek doğru olmaz demeyin. Özellikle çocuklarınız açısından maaş çok önemli. Böylece parayı yönetmeyi öğrenirler. Hatta, evlendiğinizde eşiniz çalışmıyorsa dahi, her ay ona belli bir miktar para, maaş gibi verilmeli. "
ÖNERİLER …
" Enerji sektörü geleceği olan sektör. Kilis özellikle güneş enerjisi açısından uygun. Kilisli sanayici ve işadamları, birleşerek, şirket kurarak güneş enerjisi alanında yatırım yapmayı düşünmeliler " diyen Konukoğlu, şunları kaydetti :
" Yarım asra yakın tecrübelerim ışığında söylüyorum. 3 çeşit girişimci var. Birincisi Allah vergisi, doğuştan gelen özelliklerle edinilen. İkincisi eğitimini alarak, üçüncüsü ise başaranları izleyerek ve uygulayarak elde edilir. Bunlardan birisi girişimci olmak isteyene uyar. Para kazanmaya başladığınızda paylaşmayı bilin. Malınızın zekatını, yani yüzde 2.5 ini mutlaka ihtiyaç sahipleri ile paylaşın. Zekat malın sigortasıdır. Bunu yaptığınızda toplumsal dayanışmaya, kenetlenmeye katkı sağlamış olursunuz. Çevrenizdeki insanların yüzü ne kadar çok gülerse, sizin de yüzünüz gülecektir. Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile her yıl 19 bin aileye yılda iki defa gıda yardımı yapıyoruz. Her yıl ilköğretim ve lisede öğrenim gören 10 bin öğrenciye bir yıllık ihtiyacına yetecek miktarda kırtasiye malzemesini, okul çantası içerisinde veriyoruz. 10 bin öğrenciye de tepeden tırnağa kıyafet yardımı yapıyoruz. Üniversitede öğrenim gören bin 500 ün üzerinde öğrenciye asgari ücretin yarısı tutarında karşılıksız burs veriyoruz. Paylaşmak mutluluktur anlayışı ile şimdiye kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 16 okul yaptırıp Milli Eğitime kazandırdık, 17. okul bu yıl eğitime açılacak. Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü yanına, öğrencilerin aldıkları teorik eğitimi pratiğe dökmelerini sağlamak amacıyla bir de ipliğinden örgüsüne kadar tam bir fabrika olan Araştırma ve Uygulama Merkezi inşa ettik. Merkezin binasını ve makine donanımını karşıladık. "
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, insanların önlerine hedef koydukları takdirde başarıya ulaşacaklarını, hedefin ne kolay ulaşılabilir olması, ne de ne yapılırsa yapılsın, ulaşılmaz noktada olmaması gerektiğini, sözlerine ekledi.
kilispostasi.com / ekonomi / 08 Temmuz 2009