İlk resmi güneş enerjisi santralı kuruluyor ...
 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

İlk resmi santral

Türkiye nin ilk resmi güneş enerjisi kuruluyor.

 

Hizmetin kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaşması için çalışmalarına devam eden MEDAŞ; yatırımlarına hız verdi. Devir tarihinden sonra belli bir program dâhilinde 2010-2011 yıllarında toplam 160 milyon TL yatırım yapan MEDAŞ; 2012 yılında da 140 milyon TL tutarında yatırımı programına dâhil etti. Böylece özelleştirmeden sonraki üç yıl içerisinde toplam 300 milyon TL lik yatırım Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir bölgelerinde gerçekleştirilecek.

 

Yatırım programlarını hazırlarken büyük bir titizlikle çalıştıklarını ifade eden MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu; “Her bölgenin ihtiyacına göre; can ve mal güvenliğinin sağlanması, kesintisiz ve kaliteli enerji temini, elektrik tesislerinin yer altına alınması, elektrik olmayan yerleşim yerlerine enerji temininin sağlanması gibi öncelikler dikkate alınarak yatırım programımız hazırlanmaktadır.

 

Devir sonrasında bakıma ihtiyaç duyulan tesisler tespit edilerek program dâhilinde bu tesislerin büyük kısmının bakımı yaptık. Henüz bakımı yapılmayan tesislerin bakımının ise kısa sürede tamamlanması amaçlanmaktadır. Yapılan yatırım ve bakım çalışmaları sayesinde geçmiş yıllara göre elektrik arıza sayısında düşüşler olmuştur ve bu yatırımlarımızın artması ile de kesintiler en az seviyeye inecektir” dedi.

 

Kazaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Eskiyen ve kapasitesi yetersiz hale gelmiş trafolarımız ve bunların dağıtım panolarının yenilenmesini de programına dahil eden MEDAŞ, 2 yıl içerisinde MEDAŞ hizmet bölgesindeki 11.000 trafonun 2.300 tanesini yenileyerek hizmet kalitesini arttıracaktır.

 

MEDAŞ bölgeye yapacağı bu yatırımlara paralel olarak gerekli olan TEİAŞ yatırımlarının da yapılmasını sağlamak amacı ile gerek TEİAŞ, gerekse diğer kuruluşlarla görüşmeler yaparak; bölgedeki 37 adet TEİAŞ indirici merkezine ilaveten 13 indirici merkezin yatırım programına alınmasını sağlamıştır. TEİAŞ’ın bölgeye yapacağı ve 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması beklenen bu yatırımlar ile bölgedeki elektrik sıkıntısının azalması enerji kalitesinin artması sağlanacaktır.

 

Bu yılki yatırım programı çerçevesinde teknoloji yatırımına da büyük önem verdiklerinin altını çizen Önder Kazazoğlu; “Akıllı Şebeke kurma çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Bu gün akıllı şebeke kapsamında Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan sistemler MEDAŞ’ta kullanıma girmiştir. Bulunduğumuz bölgelerde sürekli ve kaliteli enerji hizmeti sağlayan lider şirket olma hedefiyle çıktığımız bu yolda, öncelikli hedefimiz teknoloji şirketi olmaktır. Akıllı şebeke sistemiyle Coğrafi Bilgi Sistemi, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, Çağrı Merkezi ve Araç Takip Programları gibi sistemlerin entegrasyonu ile sorunlara tek merkezden, anında müdahale edilecektir. Ayrıca bu sistem sayesinde enerji kalitesinin yükselmesi, kesinti sürelerinin minimuma indirilmesi hedefleniyor.” dedi.

 

Teknolojik yatırımlar çerçevesinde MEDAŞ Türkiye’nin ilk resmi güneş enerjisi santralini kurmaya başladı.

 

200 KW gücündeki santralin Ağustos ayı içerisinde üretime geçeceğini bildiren Önder Kazazoğlu; bu projenin MEDAŞ’ın hizmet verdiği bölgeler için önemli bir proje olduğunu bildirdi. Türkiye’nin ilk resmi güneş enerjisi santralinin MEDAŞ bünyesinde kurulmasıyla birlikte, MEDAŞ’ın hizmet verdiği bölgelerin marka değeri açısından da büyük önem taşıdığını dile getiren Kazazoğlu; “Kurulacak güneş enerjisi santralleriyle doğayla tamamen barışık temiz enerji elde edeceğiz. Böylece Türkiye’deki temiz enerji elde etme çalışmalarında örnek kuruluş olacağız” dedi.

www.hakimiyet.com

15.07.2012

 

 
 Konya İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: