Adana ve Kozan güneş enerji santralleri için uygun ...
 
 

 

Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, artan dünya nüfusu ve talep sebebiyle dünyada tarımın öneminin daha da artacağını, bu sebeple 600 bin dönüm tarım arazisine sahip Çukurova daki toprakların kıymetinin bilinmesi gerektiğini bildirdi.

 

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu üyesi olan Kozan Girişimci İşadamları Derneği nin (KOGİAD) Dağılcak mesire alanında düzenlediği etkinliğe katıldı.

 

Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, Çukurova nın 600 bin dönüm civarında ciddi büyüklükte verimli tarım arazilerine sahip olduğunu ve bunun iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

 

Dünya nüfusu artarken, bunun refahıda, gelir düzeyide, tüketimi de artıyor. Bu kadar tüketime karşı gıda talebi, tarımın önemini dahada artıracak. Bu sebeple topraklarımızın önemini bilelim. Sanayiye gelince, sanayinin gelişmesi için yatırım, yatırım için para, kredi, yetişmiş eleman gerek ama hepsinden önce girişimci ruh lazım. Ama bu girişimci ruh Kozan da ve Kozanlıda var. Bunu biliyorum. Yeni Teşvik Kanunu kapsamında Çukurova da, Kozan da neler yapılabilir, neye yatırım yapılmalı- iyi araştırılmalı. Müşterek hedef olarak da tüm dünyayı düşünmek zorundayız. Türkiye için yapıyorsak bile, mutlaka ihracatını da yapabileceğimizi düşünerek ona göre yatırım yapmamız gerekiyor. Bunu konuda ATB olarak hertürlü konuda destek vermeye hazırız. Ayrıca KOGİAD ve TUSCON gibi işadamlarını dünyaya açmak isteyen kuruluşların bağlantı ve tecrübelerinden yararlanmalısınız.

 

-Adana ve Kozan güneş enerji santralleri için uygun-

Çalışkan, Çukurova da yakın zamanda en önemli yatırımın güneş enerjisi santralleri olacağını belirterek, bunun karlı bir yatırım olarak işadamları tarafından mutlaka değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

 

Yeni hazırlanan Türkiye toplam güneş radyasyon haritasına göre, Adana ve Kozan, sarı ve kırmızıyla gösterilen en avantajlı kısımda bulunduğunu ifade eden Çalışkan, Enerji ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar kapsamında, 500 KW lık enerjiye kadar hiç bir lisansa gerek kalmadan müracaat edip güneş enerji santrali kurabiliyorsunuz. 500 KW lık güneş enerji santralinin maliyeti ise 350 bin avro gibi ve ömrü yaklaşık 20 yıl. Devletin peşin alım garantisi ile yıllık 70-75 bin avro gelir elde ederek 5-6 yıldan sonra kar elde etmeye başlıyorsunuz. Verimli olacağına inandığım sektöre ben giriyorum, sizlerin de girmesini öneririm diye konuştu.

 

Program sonunda, KOGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Soner Uzun tarafından ATB Başkanı Muammer Çalışkan ve Belediye Başkanı Kazım Özgan a birer plaket verildi.

 

Etkinliğe, Kozan Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çetin, Kozan Ticaret Odası Başkanı Yaşar Çelen, KOGİAD üyesi işadamları katıldı.

www.haberdar.com

14 Haziran 2012

 

 
 Adana İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: