Çatıya güneş enerjisi koyacak ...
 
 

 

‘Herkesi çimmeye davet ediyorum’

AÇILIŞ kurdelesi dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Alanya protokolü tarafından 2011’in Mayıs ayında kesilen ve 13 milyon TL’ye mal olan Alanya Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun ısıtılması için gereken yakıtın üç aydır gönderilmediği, tesis ile havuz suyunun ısıtma maliyetinin ise günlük 2 bin TL’yi bulduğunu ilk kez 17 Aralık 2011 tarihinde Yeni Alanya gündeme taşımıştı. En son 2011’in Nisan ayında Dünya Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası’nı Alanya’da düzenleyen İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, havuzu dün itibariyle on yıllığına Alanya Belediyesi’ne devretti.

 

ÇATIYA GÜNEŞ ENERJİSİ KOYACAK

Dün Alanya Belediye Encümeni Toplantısı’na katılan İlçe Gençlik Spor Müdürü Erdal Tamrak ile Belediye Spor Müdürü Saim Kanlı, havuzun Alanya Belediyesi’ne devrini konu alan protokol anlaşması hakkında Başkan Sipahioğlu’na bilgi verdiler. Başkan Sipahioğlu, yüksek ısıtma maliyetini düşürmek için çatıya güneş enerjisi paneli yerleştirmeyi planladıklarını, bu konuda fizibilite raporu hazırlatıp ilgili firmalarla görüşeceklerini söyledi. Yapımına 1994 yılında başlanan yüzme havuzu 13 milyon TL’ye mal olurken, tesisteki olimpik havuzun suyunun günlük ısıtma bedelinin yaklaşık 2 bin TL’yi bulduğu, bu nedenle kış aylarında yapılması planlanan pek çok ulusal ve uluslararası şampiyonaya da ev sahipliği yapamadığını ilk kez Yeni Alanya ortaya çıkarmıştı.

 

İMDATLARINA SİPAHİOĞLU YETİŞTİ

Ancak havuz suyunu ısıtacak yakıt için ödenek ayrılmadığı, bu durumu bilen Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdal Tamrak’ın ise arayış içerisinde oldukları öğrenilmişti. Uluslararası müsabakaların yapılabilmesi için su sıcaklığının 25 ila 28 santigrat derece olması gerektiği gerçeğinden hareketle 13 milyon TL’ye mal edilen tesisteki havuz suyunu nasıl ısıtacaklarını kara kara düşünen Alanya Kaymakamlığı ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün imdadına Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu yetişti.

 

PROTOKOL ANLAŞMASI İMZALANDI

Dün itibariyle Alanya Belediyesi’nin devraldığı tesisteki havuz suyunu güneş enerjisi sistemi ile ısıtmayı tasarladığı belirtilen Sipahioğlu’nun, havuz suyu için güneş enerjili ısıtma formülünü ürettiği, bu amaçla havuz suyu güneş enerjisi ile ısınan başka olimpik yüzme havuzlarıyla ilgili çalışma başlatarak bazı firmalarla görüşme yaptığı öğrenildi. Bu arada olimpik yüzme havuzunun hemen yanındaki Alanya Atıksu Arıtma Tesisi’nde arıtılan ve borularla denize gönderilen sıcak suyun da havuz suyuna aktarılmasının Sipahioğlu’nun formülleri arasında olduğu ortaya çıktı. Başkan Sipahioğlu, dünkü encümen toplantısında protokol anlaşmasını imzaladı.

 

‘HAVUZDA SPORCU YETİŞTİRECEĞİZ’

Sipahioğlu, “Hükümet bu tesise büyük paralar harcadı ama bazı problemler ortaya çıktı. Alanya Belediyesi olarak bizim de bu işte bir sorumluluğumuz olduğundan hareketle tesisi devralmayı kabul ettik. Öncelikli hedefimiz kış turizmini canlandırmak olacak. Üstelik deniz memleketinde yaşıyoruz ama birçok vatandaşımız ya yüzmeyi bilmiyor ya da teknik olarak eksik biliyor. Vatandaşlarımıza bu tesis yardımıyla yüzme kültürünü aşılayacağız. Triatlon sporuna burada çok sayıda sporcu yetiştireceğiz. Güneş enerjisi sisteminin yanı sıra arıtmadan çıkan ısıyı da buraya aktaracağız. Önümüzdeki kış aylarında herkesi bu tesise çimmeye davet ediyorum” dedi. Alper KUTAY

www.yenialanya.com

13.04.2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: