TURSEFF Tanıtım Toplantısı ...
 
 

 

TURSEFF Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Odamız ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliğinde, Doğu Marmara’daki işletmelerin Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı’ndan (Turkey Sustainable Energy Financing Facility - TURSEFF) yararlanmalarını teşvik etmek amacıyla 09 Şubat 2012 Perşembe günü, YTSO Meclis Toplantı Salonunda saat 14.00’te TURSEFF Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kocaeli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ahmet Yazıcı’nın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında yenilenebilir enerji finansmanı konusunda var olan imkanlardan daha fazla yararlanılması gerektiğinin altı çizildi. Yazıcı “Ajansımız 26 Aralık 2011 tarihinde Doğu Marmara bölgesinde enerji verimliliğinin artırılması ve yenilenebilir enerjinin teşvik edilmesi amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın TURSEFF ve MIDSEFF kredi olanakları tanıtımı ve ilgilenen işletmeler ve vatandaşların bilgilendirilmesi için Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) ile bir işbirliği protokolü imzaladı. Şimdiye dek Doğu Marmara bölgesinde yer alan Bolu, Sakarya, Düzce ve Kocaeli illerimizde TURSEFF tanıtım toplantıları ve seminerler düzenledik. Bu işbirliği ile amaçladığımız bölgemizde faaliyet gösteren işletme ve KOBİ’lerin yenilenebilir enerji kaynakları kullanımlarını arttırmalarını sağlamaktır. 2012 yılında Türkiye’ye ayrılan kaynak yaklaşık olarak 700 Milyon Dolar civarında.” dedi. Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

 

TURSEFF Nedir?

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD) tarafından geliştirilmiş ve Temiz Teknoloji Fonu (Clean Technology Fund - CTF) ile Avrupa Birliği’nin desteklediği bir enstrümandır. EBRD’nin 2004’te oluşturduğu ve 10 ülkede daha uygulanmakta olan Sürdürülebilir Enerji Finansman Programlarından biridir. Temel amacı, enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji kullanımını desteklemek ve sera gazı salınımını azaltmaktır. TURSEFF kredilendirmesi, Türkiye’de 2010 yılında başlamıştır. Türkiye Ofisi, Kadıköy’de (İstanbul) bulunmaktadır. TURSEFF kredileri, Türkiye’de 5 ticari banka (Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıfbank) aracılığıyla verilmektedir. Kredilerin yatırım projelerini %100’e kadar finanse edebilmeleri ve 15 yıla varan vadeler büyük avantaj sağlamaktadır.

(Yazan: Örsan GEÇKİN)

www.bolge.com.tr

09 Şubat 2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: