Sınıfının en verimli rüzgar türbini ...
 
Nordex
 

 

Nordex N117’nin İlk Kurulumunu Tamamladı

Nordex sınıfının en verimli rüzgar türbini N117’nin ilk kurulumunu tamamladı.

 

Hamburg 19 Aralık 2011 - Nordex, N117/2400 türbinin seri üretiminde kritik bir dönüm noktasını geride bıraktı: 16 Aralık 2011 tarihinde, söz konusu modelin ilk versiyonunun kurulumunu Schleswig-Holstein da bulunan “Stadum” rüzgar çiftliğinde gerçekleştirdi. 117 metrelik rotor çapı ve 10.715 metrekare rotor menziliyle N117/2400, kendi sınıfındaki en verimli IEC-3 türbini olma özelliği taşıyor.

 

N177/2400’ün başlıca yeni özelliği, rotor kanadının N100/2500’in kanadından 8,5 metre daha uzun olmasıdır. Tipik IEC-3 sahalarında N117 türbininin, tam yükte 3.500 saatten fazla çalışma kapasitesi, aynı kategoride bulunan diğer türbinlerin yüzde 20 üstündedir. Bu, yüzde 40 lık bir kapasite faktörü anlamına gelir. Sonuç olarak N117/2400 kullanan Nordex müşterileri, daha az rüzgarlı olarak nitelendirilen bölgelerde yüksek ve sabit elektrik üretimi sağlayabilmektedirler. 58,5 metre uzunluğundaki kanat; cam elyaf hibridlerine göre daha hafif, ancak daha rijit bir malzeme olan karbon elyafından üretilen ilk Nordex kanadıdır. NR58.5 kanadı, daha uzun olmasına rağmen 11 tondan az ağırlığıyla bir önceki modele göre daha hafiftir.

 

Nordex, N117/2400 modelini dokuz ay önce Brüksel de gerçekleştirilen EWEA da tanıtmıştır. İlk türbinin kurulumu, tamamen takvimine uygun olarak tamamlanmış ve Nordex, yeni N117/2400 rotor kanadının statik testlerini, kendisine ait Rostock tesislerinde bulunan üretim merkezinde iki hafta önce sonuçlandırmıştır. Statik testlerde, rotor kanadı art arda dört farklı yöne çekilmiş; sahada farklı değişkenlerin neden olduğu kuvvetlerin üzerinde kuvvetler uygulanmıştır. Söz konusu testin geçilmesi, TÜV Nord tasarım sertifikasının kazanılması için bir ön koşuldur. Yeni rotor kanadının tam sertifikasyonu için sadece statik testler yeterli değildir, dinamik testler de gereklidir. Buna, rotor kanadının kullanım ömrü döngüsünün tamamında maruz kalacağı kuvvetleri simüle etmek amacıyla, yaklaşık altı aylık bir dönem boyunca kanadın art arda iki yönde titremesine neden olan dayanıklılık testi de dahildir. Dinamik testler yakın zamanda başlatılacaktır. Her iki test de bu sertifikanın alınması ve seri üretimin Nordex tarafından 2012 nin ortalarında başlatılması için temel ön koşullardandır.

 

91 metrelik pervane göbeği yüksekliği ile N117 türbininin “Stadum” tesisinde beklenen tahmini yıllık enerji verimi, ortalama 7,4 m/s rüzgar hızı ile yaklaşık 9,9 GWsa tir. Aynı tesisteki iki N100/2500 türbin ile birlikte rüzgar çiftliği, dört kişilik bir aileden yaklaşık 6.700 haneyi rüzgardan üretilen temiz elektrik ile beslemeye yeterli olan yıllık toplam 27 GWsa elektrik üretecektir.

 

Nordex profili

Megawatt türbini tedarikçileri arasında bir teknoloji lideri olan Nordex, özellikle büyük ölçekli rüzgar türbinlerine olan küresel eğilimden faydalanmaktadır. Dünyanın en büyük rüzgar gücü sistemleri serisini içeren ürün yelpazesinde (N80/2500, N90/2500, N100/2500, N117/2400) bu türbinlerden bugüne kadar 1.700 den fazla üretilmiştir. Bu; Nordex in, büyük türbinler ile çalışma deneyimi açısından sektördeki rakiplerinin pek çoğuna kıyasla çok daha üstün olduğu anlamına gelir. Genel olarak Nordex, dünyanın her yerinde 7.100 MW kapasitede 4.700 den fazla türbin kurulumu gerçekleştirmiştir. İşlerinin yüzde 90 nından fazlasını ihraç ürünlerin oluşturduğu Nordex, hızlı büyüyen uluslararası bölgelerde güçlü bir konumdadır. Şirketin 19 ülkede ofis ve alt şirketleri bulunmaktadır. Grup, dünya genelinde toplamda 2.700 den fazla kişiye iş imkanı sağlamaktadır. (Basın Açıklaması)

www.yesilekonomi.com

31.01.2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: