Enerji sektöründe işlem değerleri ...
 
 

 

Enerji sektöründe işlem değerleri 2010 un gerisinde kaldı

PwC Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre, enerji pazarında 2010 yılında sonuçlanan işlemlerin değeri 6 milyar dolar iken, 2011 yılında bu işlemlerin değeri 1,2 milyar dolar oldu.

 

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri firması PwC Türkiye tarafından hazırlanan "Energy Deals 2011" raporuna göre, enerji sektöründe 2011 yılı işlem değerleri, geçen yılın gerisinde kaldı.

 

PwC Türkiye den yapılan açıklamada rapora ilişkin bilgi verilerek, Türkiye enerji pazarındaki birleşme ve satın alma faaliyetlerinin, 2010 yılında kaydedilenlerin oldukça gerisinde kaldığı vurgulandı.

 

Energy Deals 2011 raporuna göre, yüksek işlem değerleri ve finansmandaki zorluklar, 2011 yılında elektrik dağıtımı özelleştirme ihalelerinin başarıyla sonuçlanmasını engelledi. Enerji pazarında 2010 yılında ilan edilen işlemlerin toplam değeri 17,2 milyar dolar iken, sonuçlanan işlemlerin toplam değeri 6 milyar dolarda kaldı. 2011 yılında hem ilan edilen hem sonuçlanan işlemlerin toplam değeri ise 1,2 milyar dolar oldu.

 

2010 yılında 53 olan işlem sayısı 2011 de 29 ile sınırlı kaldı. Ortalama işlem değeri 2010 yılında 325 milyon dolar iken, 2011 yılında 43 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

Altyapı hizmetleri sektöründe toplam 1 milyar dolar, ortalama 42 milyon dolar değerinde 24 işlem gerçekleştiği, elektrik ve gaz dağıtım şirketlerinin özelleştirmelerinde ise gecikmeler yaşandığı belirtilen rapora göre, yeni elektrik üretim özelleştirme ihaleleri ile devam eden elektrik dağıtım özelleştirmelerinin 2012 de başarıyla sonuçlanma ihtimali düşük görülüyor.

 

Raporda ayrıca Başkent Gaz ve İGDAŞ özelleştirmelerinin başarıyla sonuçlanma olasılığının daha yüksek olduğu, ancak finansman konusunda zorluklar yaşanabileceğine değinildi.

 

Petrol ve doğalgaz piyasalarında 2011 yılında toplam işlem değeri 237 milyon dolar olan beş işlem gerçekleştirildi. Rapora göre, petrol piyasasında faaliyet gösteren şirketleri etkileyen yüksek vergiler ve kar marjları üzerindeki baskılar öngörülebilir vadede hafiflemeyecek. 2012 yılında dağıtım ve bayilik segmentlerinde konsolidasyon ve dikey entegrasyon yönünde hareketlilik beklenebilir.

 

PwC Türkiye Şirket Birleşme ve Satın Alma Hizmetleri Ortağı Engin Alioğlu, yerli oyuncuların finansman zorlukları ile mücadele ederken, küresel ve özellikle AB finans piyasalarında yaşanan sorunlar ile mevzuattaki belirsizlikler yabancı oyuncuların Türkiye enerji sektörüne ilgisini sınırlamaya devam edeceğine dikkati çekerek, "Bu dönemde mevzuat belirsizliklerinin ortadan kaldırılmasına yönelik atılacak adımlar, işlem ortamını olumlu yönde etkileyecektir" ifadesini kullandı.

www.dunya.com

18 Ocak 2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: