Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına finansman ...
 
Halkbank
 

 

Halkbank’tan enerji verimliliği yatırımlarına 60 milyon euro

Halkbank’ın Mart 2011’de Türkiye’de faaliyet yürüten firmalara yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı için 100 milyon euro tutarında kaynak temin ettiği proje, büyüyerek devam ediyor. Banka, kaynağın 60 milyon eurosunu enerji verimliliği yatırımları için kredi olarak kullandırıyor.

 

Kredi kapsamında yatırımların enerji verimliliği danışmanlığı ise Schneider Electric tarafından yapılıyor. Şirket, enerji yatırımı yapmak isteyen firmalara enerji verimliliği danışmanlığı hizmetini ücretsiz olarak veriyor.

 

Halkbank’ın enerji verimliliği yatırımları için kredi olarak kullandıracağı kaynaktan en fazla 500 çalışanı bulunan firmalar yararlanabilecek. Ödemesiz dönem ve uzun vade imkanı sunan kredinin müşteriye üst limiti ise 2 milyon euro olacak. Enerji yatırımlarına uzun süredir finansman desteği verdiklerini belirten Halkbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla şunları ifade etti:

 

“Enerjiyi, kaynak aktaracağımız öncelikli sektörler arasında yaklaşık 230 milyon ABD Doları tutarında orta ve uzun vadeli finansman desteği verdi değerlendiriyoruz. Bankamız, bugüne kadar uygun görülen projelere katkı sundu. Kredi programı kapsamında müşterilerimize sadece kredi kullandırmakla kalmayacak yatırımları için Schneider Electric tarafından verilecek ücretsiz enerji verimliliği danışmanlığından da yararlanmalarına imkan tanıyacağız. Yenilenebilir enerji yatırımları kadar enerji verimliliğini artırmak da Türkiye için bir önceliktir. Enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı ile sera gazı emisyonu ve iklim değişikliği etkilerinin azaltılmasına katkı sunacağız. Enerji verimliliğinde görülecek iyileşmeler Türkiye sanayisinin uluslararası ekonomide rekabetçiliğini koruyabilmesi için temel bir gerekliliktir. Hedefimiz, çevreye duyarlı enerji üretim ve tüketimini teşvik ederek hem dünyanın ve ülkemizin geleceğini güvenceye almak hem de ülkemizde faaliyette olan firmaların uluslararası rekabet güçlerini artırmaktır.”

 

Schneider Electric Enerji Verimliliği Müdürü Cihan Karamık ise projenin danışmanlığını yürütmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Karamık, şöyle devam etti:

 

“Bu programda hem bilinçlendirme var, hem ücretsiz teşhis koyma, hem de uygun şartlarla tedavinin finansmanı var. Kredi programına, gerek endüstriyel alanlardan gerekse ticari binalardan yoğun talep geleceği kanısındayız. İşletme sahiplerinin yapması gereken, sadece ilgili Halkbank şubesine başvurarak bu kredi desteğinden yararlanmak istediklerini beyan etmeleri. Program sonunda hem finans sektörünün, hem de reel sektörün gündeminde önemli bir yer teşkil eden enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratılacağına inanıyoruz.”

www.anadoluhaber.net

09.01.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: