Enda nın yöneticileri enerjiyi bırakmıyor ...
 
 

 

Enda nın yöneticileri ‘enerjiyi’ bırakmıyor

Enda Enerji Holding’in hisselerini HotRock’a satma kararı alan holdingin yönetim kurulu üyeleri, sürpriz bir karar daha alarak tarım, enerji ve madencilik sektöründe faaliyet göstermek üzere Temon adlı yeni bir şirket kurdu.

 

Geçtiğimiz hafta Enda Enerji Holding in hisselerini 110 milyon euroya Alman enerji şirketi HotRock a satma kararı alan Enda nın üst düzey yöneticileri, sürpriz bir karar alarak tarım, enerji ve madencilik sektöründe faaliyet göstermek üzere yeni bir şirket kurdu. Aralarında Samim Sivri, Uğur Yüce, Murat Demirer, Kemal Baykal, Enis Özsaruhan gibi Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu 9 işadamı, Temon Tarım, Enerji, Madencilik Anonim Şirketi ile enerji sektöründeki yatırım fırsatlarını değerlendirecek. 1993 yılında 160 dan fazla işadamını bir araya getirerek Enda Enerji yi kuran, daha sonra kurulan Egenda ve diğer şirketler ile bir enerji holdingi oluşturan Egeli işadamları, Enda hisselerini satma kararı alsalar da enerji sektörüne yönelik ilgilerini kaybetmediler. Enda Enerji yi halka açma, stratejik ortak bulma veya hisselerin tamamını satma seçeneklerini değerlendiren ve çözümü Alman enerji firması HotRock GmbH ye satışta bulan Enda ortakları, bu satıştan sonra yine enerji sektöründe yatırım yapmayı tercih etti.

 

Tasarruf projeleri

Şirketin sermayesi 50 bin lira olarak belirlenirken, her bir ortak eşit payla temsil edilecek. Ana faaliyet konusunu enerji olarak belirleyen firma, elektrik üretecek tesisler kurma, rüzgar enerjisi üretme, biyolojik ve kimyasal arıtma tesisi ve diğer ALTERNATİF ürünlerden enerji üretme ve enerji tasarrufu projelerini de faaliyet konuları arasına aldı. Şirket madencilik alanında ise maden aramadan taş, kireç, kil, kömür ocakları işletmeciliğine kadar farklı alanlarda yatırım yapabilecek. Tarım alanında ise endüstri ve yem bitkileri üretimi, tıbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi gibi alanlarda faaliyet gösterecek.

 

Samim Sivribaşkan seçildi

Enda Enerji Holding in Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, Başkan Vekili Murat Demirer, Görevli Üyesi Uğur Yüce, Yönetim Kurulu üyeleri Enis Özsaruhan ın öncülüğünde bir araya gelen 9 işadamı, Temon Tarım Enerji Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ni kurdu. Şirketin ortakları arasında Enda Denetim Kurulu Üyesi Kemal Baykal, Enda Enerji nin Yatırım Komitesi üyeleri Hasan Eke, Metin Tuncay, Ahmet Ersin ile Ahmet Selim Güven ve BİM Grup Holding yer aldı. Samim Sivri Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilirken, başkan vekili Murat Demirer, görevli üye ise Uğur Yüce oldu.

www.gozlemgazetesi.com

30 Aralık 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: