Rüzgar türbin fabrikası kuracak ...
 
rüzgar enerjisi / wind energy
 

 

CS Enerji, beş yıl içinde rüzgar türbin fabrikası kuracak

Cenk Çolak, enerji piyasasındaki gelişmelere paralel olarak 2012’de yenilenebilir elektrik enerjisi üretimi santralleri kurmayı ve doğalgaz toptan satış lisansı almayı planladıklarını belirterek, “Önümüzdeki beş yıl içinde ise, rüzgar türbin fabrikası ve anahtar teslim yenilenebilir enerji santralleri kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu

 

Enerji sektöründeki faaliyetleri çerçevesinde önümüzdeki yıl itibarıyla yenilenebilir elektrik enerjisi üretimi santralleri kurmayı ve doğalgaz toptan satış lisansı almayı planladıklarını dile getiren CS Enerji İcra Kurulu Üyesi Cenk Çolak, gelecek beş yıl içinde ise, enerji sektörü üzerine yapacakları yatırımlar kapsamında rüzgar türbin fabrikası kurmayı amaçladıklarını kaydetti. Çolak, “Ayrıca bu beş yıllık süreçte anahtar teslim yenilenebilir enerji santralleri kurmayı da planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

1972 yılında kurulan Asaş Group şirketlerinin Saffet Çerçi önderliğinde otomotiv, filtre, demiryolu taşımacılığı, demiryolu taşıt aracı imalatı, güvenlik ve savunma sanayi, liman işletmeciliği, ambalajlanmış kaynak suları, spor kompleksleri yapımı ve işletmeciliği gibi sektörlerde ülke ve dünya çapında yatırımlar yaptığını anlatan Çolak, firmanın 2008 yılında ise CS Enerji’yi kurarak enerji sektöründeki faaliyetlerine başladığını kaydetti. CS Enerji’nin Scada sistemleri ve GSM/GPRS haberleşme sistemleri konusunda çalışmalar yaptığını aktaran Çolak, bunun yanı sıra enerji otomasyon yol aydınlatma, abone takip ve uzaktan okuma trafo alarm yönetim izleme sistemleri ile ilgili faaliyetlerini sürdürdüğünü ve yatırımlarına devam ettiğini kaydetti. 2009 yılında enerji sektöründeki ikinci şirketleri CS Uluslararası Elektrik Enerjisi Toptan Satış’ı kurduklarını aktaran Cenk Çolak, EPDK tarafından verilen toptan satış lisansı aldıklarını ve kurdukları pazarlama ekibi ve bayilikleri ile toptan elektrik satışı alanında faaliyet gösterdiklerini kaydetti. CS Enerji’nin 2011 yılının ilk sekiz ayında Scada sistemleri, proje bazlı otomasyon sistemleri, mevcut projelerin işletilmesi ve yeni enerji otomasyon yazılımları geliştirilmesi alanında faaliyet gösterdiği bilgisini veren Çolak, “Yılın ilk sekiz ayında bayilik ağımızı kurup müşteri portföyümüzü hedeflenen miktara ulaştırdık. Bununla beraber müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için uzaktan okuma ve denetim sistemini kurduk. Yılsonu hedeflerimiz arasında, mevcut müşteri portföyünü iki katına çıkarmak var. Bunun yanı sıra 21 elektrik dağıtım şirketinin olduğu bölgelerde en az bir bayiliğimizin olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“2018’e kadar enerji talebinde her yıl yüzde 6 artış bekleniyor”

Türkiye’nin büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu ve her geçen yıl enerji ihtiyacının arttığını söyleyen Cenk Çolak, üretim kapasitelerinin yükselmesi ve şehirleşme ile birlikte 2018 yılına kadar enerji talebinde her yıl yüzde 6 artış beklendiğini dile getirdi. Bununla birlikte toptan satış piyasasında serbest tüketici limitlerinin her yıl düşürülmesiyle elektrik enerjisi pazarının genişleyeceğini ifade eden Çolak, şöyle konuştu: “Dolayısıyla büyüyen pazarla birlikte toptan satış şirketleri ve elektrik piyasasında yer alan diğer aktörlerin çok daha farklı ve yeni pazarlama satış stratejileriyle hareket etmelerini mecbur kılacak. EPDK’nın 2015 yılında serbest tüketici limitinin olmayacağını açıklaması ile birlikte toptan satış şirketlerinin hedef kitlesine ev kullanıcıları da dahil olacak. Bütün bu gelişmeler elektrik piyasasını çok hareketli günlerin beklediğini gösteriyor.”

 

2010 yılında serbest tüketici limitinin düşmesi ile birlikte serbest tüketici adedinin 380’den ortalama yüzde 1.700 artışla yüzde 6.718’e çıktığını belirten Çolak, 2011 yılı ilk 10 ay itibarıyla 27 bin 759 adede çıkarken bir önceki yıla göre yüzde 400’lük bir artışa tekabül ettiğini kaydetti. Serbest tüketici limitinin her yıl aşağıya çekilmesi ile birlikte toptan satış şirketlerinin her geçen yıl öneminin attığına değinen Çolak, “Buna paralel olarak gün öncesi piyasasına geçilmesi ile birlikte fiyatlandırma çok daha etkin hale gelerek elektrik enerjisi piyasası bir nevi borsa işlevini görecek. Gün öncesi piyasasının 2011 yılının son ayında başlayacak olması 2012 yılını daha önemli kılıyor” dedi.

 

“Yıl sonunda müşteri portföyünü iki katına çıkarmayı hedefliyoruz”

CS Enerji’nin yılın ilk sekiz ayında bayilik ağını kurup müşteri portföyünü hedeflenen miktara ulaştırdığını dile getiren Cenk Çolak, bununla beraber müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için uzaktan okuma ve denetim sistemini kurduklarını aktardı. Çolak, “Yılsonu hedeflerimiz arasında, mevcut müşteri portföyünü iki katına çıkarmak var. Bunun yanı sıra 21 elektrik dağıtım şirketinin olduğu bölgelerde en az bir bayiliğimizin olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

www.kobiden.com

12 Aralık 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: