Yenilenebilir enerji projelerine destek için kredi anlaşması ...
 
 

 

Dünya Bankası ndan Kalkınma Bankası na 300 Milyon Dolar Kredi

Kalkınma Bankası ile Dünya Bankası, yenilenebilir enerji projelerini desteklemek üzere 300 milyon dolarlık kredi anlaşması yaptı.

 

Hazine Müsteşarlığı geri ödeme garantisiyle sağlanan 300 milyon dolar tutarındaki Özel Sektör Dünya Bankası Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi İlave Finansmanı kredi sözleşmesi bugün Ankara da imzalandı. İmza törenine Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Vekili Evren Dilekli, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Kalkınma Bankası Genel Müdür Vekili Metin Pehlivan, Finansal Kurumlar Daire Başkanı Murat Buğan ve diğer yetkililer katıldı.

 

Banka adına yapılan açıklamada; bugüne kadar enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji sektörüne 982 milyon TL kredi kullandırıldığı, 2011 yılının ilk 11 ayında 1,3 milyar TL enerji ve enerji verimliliği projelerine ait kredi talebi alındığı ve 2011 yılında sektöre 619 milyon TL kredi tahsis edildiği belirtildi. Bu krediyle, Kalkınma Bankası nın yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine yönelik yatırımlara verdiği desteğin devam edeceği, bir seferde sağlanan en yüksek tutarlı işlem olma özelliğine sahip bu kredi programının vadesi boyunca tekrarlanan kullandırımlarla birlikte özel sektörün yaklaşık 1 milyar ABD doları tutarındaki yatırımlarının finanse edileceği belirtildi.

 

Kalkınma Bankası Genel Müdür Vekili Metin Pehlivan, sektörde hızla büyüyen Kalkınma Bankasının yeni kaynaklar sağlayarak enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarına finansman sağlamayı sürdüreceğini kaydetti. (CİHAN)

www.sondakika.com

05 Aralık 2012

 

 
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: