Enerji sorununa kalıcı çözüm ...
 
Şanlıurfa
 

 

Enerji Sorununa Kalıcı Çözüm Konferansı

Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, "Türkiye nin Enerji Sorununa Kalıcı Çözüm, Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları" konulu konferansa katıldı.

 

Valilik Konferans Salonunda, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından düzenlenen konferansa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımıcısı Ahmet Al, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, daire amirleri, Şurkav Mütevelli Heyeti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, doğalgazın kömüre oranla daha az çevreye zarar verdiğini belirterek, Türkiye nin doğalgaza geç geçen bir ülke olduğu için doğalgaz sisteminde son teknolojiyi kullandığını bildirdi. Türkiye deki yenilenebilir enerji kaynaklarına da değinen Ümit Doğay Arınç, "Kışın ortasındayız ama hala güneşli günlerimiz var. Bu, büyük bir nimettir. Hiçbir ülkenin ambargosuna giremiyor, kalitesinde hile yapılamıyor ve kıyamete kadar baki. Herkesin, her binanın çatısına, bahçesine kadar girebiliyor. Dolayısıyla başta güneş enerjisini kullanmamız lazım" dedi. Konferansın sonunda Vali Celalettin Güvenç Şanlıurfa ya gelmesinden ve böyle bir konferansı vermesinden dolayı Arınç a teşekkür ederek, mırra takımı hediye etti. (İHA)

www.haberciniz.biz

03.12.2011

 

 
 Şanlıurfa İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
 
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: