Bulgaristanda toplam 6 MW lık 3 güneş enerjisi santrali ...
 
Anel Enerji / Anel Energy
 

 

Anel Enerji den Bulgaristan atağı

Anel Enerji, Bulgaristan’ın güneşini Bulgarlar’a satacak

Anel Enerji, Avrupa topraklarındaki ilk Türk güneş enerjisi yatırımını Bulgaristan’da yapıyor. Toplam 6 MW’lık 3 santral inşa eden Anel Enerji, Bulgaristan’da 10 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılayacak. Şirket İstanbul’daki üretim hattını da Avusturyalı ortağı Kioto ile 14 MW’dan 64 MW’a yükseltecek.

 

KKTC’de ilk güneş enerjisi santralini kuran Anel Enerji, şimdi de yurtdışındaki ilk güneş enerjisi santrali yatırımını Bulgaristan’a yapıyor. Anel Enerji, Bulgaristan’da inşa ettiği 3 santralda kullanılacak modülleri de Türkiye’de üretiyor. Anel, böylece Avrupa topraklarında geliştirilen, projelendirilen, inşa edilen ve yatırımı yapılan ilk Türk güneş enerjisi projesini gerçekleştirmiş olacak.

 

Anel Enerji Operasyonlar Direktörü Evren Evcit, toplamı 6 MW olan 3 santral projesini Bulgaristan’ın Burgaz ve Haskovo illerinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’ye yaklaşık 350 kilometre uzaklıktaki santralların uluslararası proje finansmanı ile yapıldığını belirten Evcit, “İnşaatlar Ocak 2012’de tamamlanacak. Santraller de bir ay sonrasında yani Şubat 2012’de şebekeye bağlanıp elektrik üretecek” dedi. Anel Enerji’nin santralları için 13 milyon euroluk yatırım yapıldı. 6 MW kurulu güce sahip santrallar 7.500 MW/saat üretim yapacak. Yani 10 bin kişinin yaşadığı bir bölgedeki enerji ihtiyacını tek başına karşılayacak.

 

En zararsız kaynak

Evcit, Yunanistan’da da köylere güneş enerjisi sistemleri kurduklarını anlattı. Güneş enerjisi sektörünün Doğu Avrupa’ya, Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya kaydığını ifade eden Evcit, “Biz de Türkiye’ye yakın pazarlara bakıyoruz” ifadesini kullandı. Evcit, 1 MW rüzgar santrali ile 1 MW güneş santrali yatırımının birbirine eşit olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “5 yıl içinde güneş enerjisi sistemlerinin maliyeti hidroelektrik santrali (HES) fiyatına yaklaşacak. En zararsız çevre kaynağı güneş enerjisidir. Türkiye’nin güneş enerjisinden yararlanma potansiyeli yüksek. Türkiye’ye metrekareye saatte 1.500 kilovat güneş enerjisi düşüyor. Bu rakam Avrupa’nın 1.5 katı. Türkiye yüz ölçümünün sadece 0.14’üne güneş enerjisi tarlaları kurularak, Türkiye’nin toplam enerji ihtiyacı karşılanabilir.”

 

2 hat kuruyor

İstanbul’daki mevcut üretim tesislerinin 14 MW kurulu güce sahip olduğunu anlatan Evcit, Avusturyalı Kioto ile ortak şirket kurduklarını söyledi. Mevcut tesisi bu şirkete devreden Anel 2 yeni güneş paneli hattı daha açacak. 50 MW kurulu gücü olacak bu hatlarla birlikte toplam güneş enerji modülü üretimi 64 MW’a çıkacak. Ortaklar yeni hatlar için toplam 8 milyon euro yatırım yapacak.

 

5 bin euroya ev sistemi kuruluyor

Anel Enerji 2009 yılında Baymak ile konutlara yönelik bir işbirliği yaptı. Baymak, işbirliği ile Anel’in güneş panellerini konutların çatısına uyguluyor. 4 kişilik bir ailenin tüm elektrik ihtiyacını, 2 kilovatlık bir sistem rahatlıkla karşılıyor. 5-6 bin euroluk sistem için istenirse anlaşmalı bankalardan uzun vadeli kredi kullanılabiliyor. 8-12 yılda kendini amorti eden sistemin garantili kullanım ömrü ise 25 yıl. Evsel kullanımlarda dünyanın bir çok ülkesinde KDV indirimi yapılırken Türkiye’de de KDV iyileştirmesi bekleniyor. (İlker PEHLİVAN / VATAN)

http://haber.gazetevatan.com

12 Kasım 2011

 

-.-

 

Bulgaristan Hakkında

Bulgaristan (Bulgarca: България, Bılgariya), Balkanlar da yer alan ülke. Batıda Sırbistan ve Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir. 110 bin 994 kilometrekarelik yüzölçümüyle Avrupa nın en büyük 16. ülkesidir. Balkan, Rodop ve Rila gibi dağlar yüzey şekillerini belirler. Rila üzerindeki Musala tepesi Balkanların en yüksek noktasıdır. Kuzeydeki Tuna Ovası ve güneydeki Yukarı Trakya Ovası da Bulgaristan ın alçak ve verimli bölgeleridir.

 

Coğrafya

Balkan Dağları (Stara Planina) Bulgaristan ı kuzeyde Tuna platosu, güneyde ise Trakya platosu olarak kabaca iki coğrafi bölgeye ayırır. Oldukça dağlık bir coğrafyaya sahip olan güney Bulgaristan da Rodop ve Rila sıradağları yer alır. Ülkenin ve Balkanların en yüksek dağı olan 2925 metre rakımlı Musala Dağı da burada bulunmaktadır.

 

Ülkenin en önemli ırmağı olan Tuna Nehri, aynı zamanda Romanya-Bulgaristan sınırını oluşturur. Bulgaristan sınırları içerisinde doğup, Yunanistan-Türkiye sınırını oluşturarak Ege Denizi ne dökülen Meriç (Maritsa) Bulgaristan ın bir diğer önemli akarsuyudur.

http://tr.wikipedia.org/wiki

Kasım 2011

 

-.-

 

Coğrafi Verileri

Konum: Güneydoğu Avrupa da, Karadeniz sahilinde, Romanya ve Türkiye arasında yer alan ülke.

Coğrafi konumu: 43 00 Kuzey enlemi, 25 00 Batı boylamı

Haritadaki konumu: Avrupa

Yüzölçümü: Toplam: 110,910 km²

Kara: 110,550 km²

Su: 360 km²

Sınırları: Toplam: 1,808 km

Sınır komşuları: Yunanistan 494 km, Makedonya 148 km, Romanya 608 km, Yugoslavya 318 km, Türkiye 240 km

Sahil Şeridi: 354 km

İklimi: Ilıman; kışlar soğuk ve rutubetli, yazlar sıcak ve kuru geçer

Arazi Yapısı: Bulgaristan yüzey şekilleri bakımından başlıca üç bölgeye ayrılır: En kuzeyde Tuna Ovası, güneyde Rila-Rodop dağlık yöresi ve iki bölge arasında Balkan Dağları

Deniz seviyesinden yüksekliği:

En alçak noktası: Karadeniz 0 m

En yüksek noktası: Musala 2,925 m

Doğal kaynakları: Boksit, bakır, kurşun, çinko, kömür, kereste, tarıma elverişli topraklar

Arazi kullanımı: Tarıma uygun topraklar: %29.94

Sürekli ekinler: %1.9

Diğer: %68.16 (2005 verileri)

Sulanan arazi: 5,880 km² (2003 verileri)

Doğal afetler: Deprem ve toprak kaymaları

http://www.ulkeler.net

Kasım 2011

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: