Enerji yatırımları için sigorta güvencesi
 
 

Enerji yatırımları sigorta kapsamında …

Doğanın cömertliğine güvenilerek yapılan yatırımlar tüm tehlikelere karşı sigortalanıyor.

 

EOS Sigorta Genel Müdürü Aslı Bal, enerji yatırımları artık sigorta kapsamında olduğunu bildirerek, Doğanın cömertliğine güvenilerek yapılan enerji yatırımları, oluşabilecek tüm tehlikelere karşı sigortalanıyor dedi.

 

Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye de enerji sigortacılığı alanında hizmet veren ilk firma olduklarını kaydetti. Enerji projelerinde inşaat sürecindeki tüm risk ve üretim sürecindeki gelir kaybı poliçeleriyle enerji sektöründe yeni bir sayfa açtıklarını anlatan Bal, enerji şirketlerinin enerji santrallerine büyük yatırımlar yaptıklarını, doğanın insafına terk edilen yatırımların, sigortacılıkta yeni ürünlerin yaratılmasına neden olduğunu kaydetti.

 

Enerji yatırımcılarının en büyük sıkıntısının doğal tehlikeler karşısındaki riskler olduğuna dikkat çeken Bal, Enerji yatırımları artık sigorta kapsamında. Doğanın cömertliğine güvenilerek yapılan enerji yatırımları, oluşabilecek tüm tehlikelere karşı sigortalanıyor dedi.

 

EOS Sigorta Genel Müdürü Bal, sel, taşkın ve toprak kayması gibi doğal afetler ve inşaat sırasında oluşabilecek kazalardan dolayı meydana gelecek zararların tazmini ve olası iş durmasına karşılık oluşacak gelir kaybı olaylarında teminat verdiklerini kaydetti.

 

Enerjiye büyük yatırımlar yapan grupların, bu yolla enerji santrallerinin çalışmaması riskini de düşünmeye başladıklarını anlatan Bal, şöyle devam etti : Önümüzdeki dönemi kapsayan projelerle Türkiye, çok kısa bir zamanda yenilenebilir enerji sektöründe önde gelen ülkelerinden biri olacak. Türkiye de her yıl yüzde 6 lık artış öngörüsüyle 2020 yılındaki enerjideki toplam yatırımın 100 milyar doları bulması planlanıyor. Dünyada her yıl 1 trilyon dolarlık enerji projesine ihtiyaç var. Sigorta sektörü ise enerjiye yönelik yeni açılımlar, teminatlar yaratma peşinde.

 

OLASI İŞ DURMASI TEMİNATININ BİRÇOK PROJE İÇİN UYGULANMAYA BAŞLANMASI SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ …

Bal, risk ölçümünün tam olarak yapılamaması sonucu sigortacıların enerji sektöründeki hızlı büyüme ve teknolojik gelişmenin aksine bu konuda daha yavaş kaldıkları değerlendirmesinde bulundu.

 

Enerji sektöründe geçen yıllarda edinilen tecrübenin, geçmişe dönük verilerin daha somut olmasının ve teknik risk verilerine daha kolay ulaşılmasının yeni ürünlerin ortaya çıkmasını hızlandırdığını da vurgulayan Bal, sigortacıların enerji projelerinde riski ölçebilme imkanları olmaması nedeniyle olumsuz baktıkları, olası iş durması teminatının birçok proje için uygulanmaya başlamasının sektör için önemli bir dönüm noktası teşkil ettiğini söyledi.

 

Bal, şöyle konuştu : Olasılık sigortası modeli, konvansiyonel inşaat ve yangın gibi sigortalardan çok farklı. Yıl içinde yeterli su debisinin yağmur yağmaması sebebiyle üretilememesi veya rüzgar santrallerinde rüzgarın beklenmedik şekilde elektrik üretimine yetmemesi durumunda devreye girecek bir sigorta. Detaylı çalışma gerektiren bu teminat kuşkusuz pahalı bir ürün. EOS Sigorta olarak, bu alanda yatırım yapan birçok firmanın projelerine, maliyetine uygun sigorta teminatları bulma konusunda destek veriyoruz. Diğer sigorta şirketlerinden farklı olarak enerji yatırımlarının değerlendirilmesi ve bir kayıpla karşılaşıldığında müdahale aşamasında uzman mühendis kadrosu ile birlikte hareket ediyoruz. Sektörde dünyanın önde gelen isimleriyle yapılan işbirliği görüşmeleri sonrasında iki yabancı sigorta firmasının temsilciliğini almak üzereyiz. Enerji santral sigortası konusunda fark yaratacak hizmetler sunacağız.

AA / 09.06.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: