Yenilenebilir Enerjide Yol Haritası
 
Isparta
 

 

Isparta da su, rüzgar, güneş, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynakları (YEK) alanında yatırım yapacaklar için, İl Genel Meclisi yol haritası belirledi.

 

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, meclisin 7 ihtisas komisyonunun ortak çalışması ile yenilenebilir enerji kaynakları yatırımları için bir platform ve çalışma grubu kurulması yönünde fikir birliğine vardığını söyledi. Özdemir, “Geçmiş dönemlerde gerek ilk yatırım maliyetlerinin yüksekliği, gerek enerji ihtiyacının çok yüksek olmaması nedeniyle YEK lere eğilim yeterli derecede olmamıştır. Ancak günümüzde hayatımızın en önemli giderleri arasında enerji maliyetleri oldukça fazla yer işgal eder hale gelmiştir. Üstüne üstlük bu pahalı enerjinin çevresel etkisi ve insan hayatına verdiği zararlarda hat safhaya ulaşmıştır” dedi.

 

ISPARTA ÇOK ŞANSLI

Coğrafi konum itibariyle Isparta nın yenilenebilir enerji kaynakları açısından oldukça şanslı bir pozisyonda olduğunu ileten Özdemir, “İlimizde YEK yatırımlarının hemen hepsinin uygun bir yeri var. Ancak, bu konuda yapılacak yatırımların fizibilitesinin oldukça sağlıklı yapılması da gerekiyor. Fizibilite ve proje hazırlamak da konusunda profesyonelleşmiş kuruluşların işidir. Bu konuda meydana gelebilecek kötü örnekler, hem maddi ve hem manevi bir çok kayıplara sebep olabilecektir. Bu nedenle yol haritası hazırlandı” şeklinde konuştu.

 

YOL HARİTASI

Hazırlanan yol haritası kapsamında konu ile ilgili olabilecek sivil toplum örgütleri, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsası ve esnaf odalarının taraf olabileceği bir platformun oluşturulacağını kaydeden Özdemir, şunları söyledi:

 

“Bu platform oluşturulamazsa sadece Özel İdare ve SDÜ işbirliği ile bir platformun oluşması sağlanacak. Platformun ortaya koyacağı projelere BAKA nın desteği sağlanacak. Çalışma grubu öncelikle yatırımcıları aydınlatacak seri toplantılar düzenleyecek, YEK konusunda, örnek teşkil edecek en az birer örnek proje hazırlayacak . Çalışma grubunun yatırımcılara proje desteği ve denetimi sağlanacak. Platformun ve çalışma grubunun belirleyeceği konu ile ilgili fuar, teknik gezi ve araştırma gezisilere iştirakler sağlanacak. Platform ve çalışma grubu, yerel yatırımcılar tarafından gerçekleştirilmesi mümkün görünmeyen, devletin, büyük yatırımcının veya yabancı sermayenin gerektiği büyük projelerde yatırımcı bulunması ve gerekirse yerel yatırımcılarla ortaklıkların sağlanması için ön ayak olacak. YEK projelerinde birebir taraf olacak resmi kuruluşların resmi prosedür açısından kendilerini ilgilendiren noktalarda hazırlıklarını yapması istenecek.”

ISPARTA (İHA) 07 Ekim 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: