Güneş enerjili araçların yarışları için İstanbul Park ...
 
güneş enerjisi ile çalışan araç ...
 

 

BAŞBAKAN DAN FORMULA YA "PARA İSTEMEZLERSE GELSİNLER YAPSINLAR" MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Formula 1 takviminden çıkarılan İstanbul Park ta güneş enerjili araçların yarışının yapılabileceğini söyledi. Erdoğan, Formula 1 organizasyonunun 25 milyon dolar talebine "Yok arkadaş" yanıtı verdiklerini ifade ederek, "Hiç para vermeden yapacaklarsa gelsin yapsınlar" dedi.

 

Avustralya da yapılacak güneş arabaları yarışında Türkiye yi temsil edecek Socrat adlı araç (Solar Car Racing Team) AKP Genel Merkezi nde Başbakan Erdoğan ın görüşüne sunuldu. Erdoğan, İstanbul Üniversitesi öğrencisi 11 kişilik yarışmacı ekip ile Genel Merkez in açık otoparkında bir araya geldi. İzmir de üniversiteler arası yapılan güneş enerjili araba yarışlarında 3 yıl üst üste birinci olan ekipten arabaya ilişkin bilgiler alan Erdoğan ile öğrenciler arasında komik diyaloglar yaşandı. Erdoğan, ekibin sürücüsü olan Serdar Zurnacı nın Merhaba diyerek yanına gelmesi üzerine "Nasıl gidiyor araba" diye yanıt verdi. Aracın sürücü Zurnacı nın ölçülerine göre yapılan kokpit bölümü hakkında bilgiler alan Erdoğan basın mensuplarının "denemek ister misiniz?" sorusuna ise Erdoğan, "Ben buna sığmam" şeklinde yanıt verdi.

 

Araç ve yarışma hakkında bilgiler alan Erdoğan bu yıl Formula 1 takviminden çıkarılan İstanbul Park ın bu yarışlar için kullanılabileceği önerisini de gündeme getirdi. Erdoğan "Biz Formula ile anlaşamıyoruz" diyerek şunları kaydetti:

 

"Ben arkadaşlara dedim ki biz artık Formula yı kendimiz işleteceğiz. Bunların yarışını orada yapalım. Oranın harcamasını her şeyini biz yaptık üstüne bir de para veriyoruz. Kalktı bu adamlar bizden bu sene 25 milyon dolar istediler. Tüm gelirler onlara ait bir de üstüne para vereceğiz. Biz dedik "Yok arkadaş" biz vazgeçtik hiç para vermeden yapacaklarsa gelsin yapsınlar. Biz parayla yapmıyoruz. Biz burayı artık kendi özel etkinliklerimiz için kullanacağız. Bu tür yarışlar için de kullanabiliriz. Özel etkinliklerimiz için kullanacağız. Oto GP leri biz yapabiliriz. Ülke içinde de uluslar arası da yaparız."

 

MASRAFLAR BAŞBAKAN DAN

Erdoğan ın incelemesi için bir ara aracın üst bölmesi de açıldı. O esnada Erdoğan gençlere kendilerine hangi konularda destek olunabileceğini sordu. Ekibin kaptanı, aracın maliyeti dışında yarışmalara katılmak için gidecekleri Avustralya da yapacakları harcamaları Erdoğan a aktardı. Yaklaşık 175 bin TL tutarında masraflarının bulunduğunun belirtilmesi üzerine Erdoğan, bu faturayı kendilerinin ödeyeceğini belirterek 200 bin TL sözü verdi. Erdoğan, öğrencilere yarışmada başarı dilerken Türkiye deki yarışmalarda 15 bin TL lik ödülün az olduğunu, bunun arttırılması için TÜBİTAK ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.

 

Erdoğan öğrencilerle yaklaşık 20 dakika sohbet ettikten sonra aracın kokpitinin kenarına keçeli kalemle imza attı.

 

TÜRKİYE Yİ SOCRAT TEMSİL EDECEK

Avustralya da yapılacak dünyanın en önemli güneş arabaları yarışında Türkiye yi Socrat (Solar Car Racing Team) adlı araçla İstanbul Üniversitesi öğrencileri temsil edecek. Astay Gayrimenkul ün desteğiyle öğrencilerin katılacağı "World Solar Challenge 2011"de, dünyanın önde gelen 30 üniversitesinin güneş araçları yarışacak. İstanbul Üniversitesi Socrat Ekibi, test sürüşünü, İstanbul-Ankara arasında gerçekleştiriyor. Socrat adlı aracın güneş panellerinden 1200 Watt enerji üretiliyor. Bunun yanında 5 kW lık da sabit bir akü ile de aracın hareketi için enerji sağlanabiliyor. Bu şekilde 80 km. sabit hızla devamlı yol alınabilirken, akü ile 300-400 km. yol kat ediliyor.

Ankara (ANKA) 07.09.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: