İlklere imza atan yeşil uygulamalar ...
 
 

 

Jw Marriott Ankara’dan ilklere imza atan yeşil uygulamalar yapıyor

Ankara’nın yeni iş ve yaşam merkezi Söğütözü’nde, lüks ve kaliteyi yeniden tanımlayan hizmet anlayışı ile Başkent’e yeni bir soluk getiren JW Marrıott Ankara, çevre ve doğaya saygılı kurum bilinciyle hayata geçirdiği yeşil uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

 

2011 yılının Temmuz ayında kapılarını açan JW Marriott Ankara, uluslararası deneyimini Türk misafirperverliği ile harmanladığı kaliteli hizmetlerinin yanı sıra Başkentte bir ilk olma özelliği taşıyan çevre dostu uygulamalarıyla da öne çıkıyor.

 

İleri teknolojiyi enerji tasarrufu çalışmalarında en aktif şekilde kullanan JW Marriott Ankara, su tasarrufu, enerji tasarrufu, katı ve sıvı atıkların geri dönüşümü, musluk sularının arıtılarak kullanımı gibi çarpıcı yeşil uygulamaları ile dikkat çekiyor.

 

“Yeşil Otel” konseptiyle inşa edilen Başkentin yeni yüzü JW Marriott Ankara’nın kule bölümü, doğu ve batı cephesinde doğal gölgelendirme elemanı olarak kullanılan dikey taş panellerle, Ankara için, yenilikçi ve sürdürülebilir bir bina tasarım örneği sunuyor.

 

JW Marriott Ankara’nın yüksek performanslı, çevre dostu, renklendirilmiş cam perde duvar kaplaması, özel tasarımıyla güneş ışığından ısı kazanımını azaltırken doğal aydınlatmayı arttırarak enerji verimliliği sağlıyor.

 

Gün ışığına göre kendini ayarlayan aydınlatma sistemi büyük oranda elektrik tasarrufu sağlarken, dış aydınlatmasında yer alan “astrolojik saat sistemi”ne ve bulunulan coğrafi koordinatların gün batımı-doğumuna göre kendini ayarlayabilir özel sistemi ile JW Marriott Ankara Başkentte ilklere imza atıyor.

Ankara’da turizmin yeni adresi JW Marriott Ankara, standart odaları da dahil olmak üzere tüm odalarında ve toplantı salonlarında en düşük seviyede enerji tüketen LED TV kullanan ilk otel olma özelliğini taşıyor. Bunun yanında, standart olarak kullanılan 50 wattlık holojen ampuller yerine harekete duyarlı olarak çalışan 7 wattlık LED ampul kullanılan ışıklandırma sistemleri ile elektrik tüketiminde yüzde 12’ye varan enerji tasarrufu sağlanıyor.

 

JW Marriott Ankara’nın lezzetli yemeklerinin hazırlandığı mutfaklarında de önemli enerji tasarrufu ve geri dönüşüm uygulamaları sürdürülüyor. Otelin tümünde kullanılan su arıtma teknolojisi ile musluk suyunu içilebilir sağlıklı suya dönüştürme sistemi mutfaklarda da aktif şekilde uygulanıyor. Mutfak ekipmanlarında gereksiz enerji sarfiyatını engellemek için özel sistemler kullanılan otelde, ocaklar sadece üzerine tencere konunlunca ısınan bir sistemle çalışıyor. Mutfaklardaki yağ atıkları, kullanılan özel ayrıştırıcılar ile, yağ geri dönüşümü için, diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilerek değerlendiriliyor.

 

Sadece kurum kültürü olarak değil, çalışan personelin de doğaya ve çevreye saygı kavramlarına büyük önem verdiği JW Marriott Ankara, plastik, kağıt, cam vb atıklarını da geri dönüşüm merkezlerine ulaştırarak doğaya katkı sağlıyor.

 

JW Marriott Ankara Hakkında…

ABD ve dünyanın 70 ülkesinde 3.500’in üzerinde turizm yatırımına sahip dünyanın önde gelen konaklama zinciri Marriott International’ın lüks otel markası JW Marriott’ın Avrupa’daki dördüncü, Türkiye’deki ilk oteli.

 

JW Marriott’un uluslararası deneyimini Türk misafirperverliği ile buluşturan JW Marriott Ankara, odaların ve toplantı salonlarının metrekaresiyle şehrin en büyük oteli olmaya aday. 30’u suit olmak üzere toplam 413 oda kapasitesine sahip JW Marriott Ankara, 1.381 metrekare büyüklüğünde Balo Salonu, bin 500 kişiye kadar davetlerin düzenlenebileceği açık hava terası ve toplam 18 farklı kullanım alanı ile Başkent turizmine farklılıklarıyla imza atmayı hedefliyor. (Ankara)

www.turkiyeturizm.com

22.08.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: