Yatırım için uygun fırsat, Dika hibe desteği ...
 
 

 

“Dika nın Hibe Desteği, Yatırım için Uygun Bir Fırsattır”

Siirt Valisi Musa Çolak Siirt e yatırım çağrısı yaptı. Vali Çolak DİKA dan destek almaya hak kazanan her firmaya sunulacak.

 

400 bin TL ye kadar hibe olanağından firmaları yararlanmaya çağırdı. Siirt in her açıdan meydana gelen olumlu gelişmelerle gün geçtikçe bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Vali Musa Çolak, genel teşvikler açısından zaten çok cazip olan Siirt in DİKA nın hibe olanağı ile yatırımcılar için tercih edilebilir iller arasına gireceğini ifade etti.

 

Firmalardan proje yazımı konusuna ciddi yaklaşmalarını ve profesyonel düşünmelerini isteyen Vali Musa Çolak, Valilik proje ofisi ile Siirt te bulunan DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisinin de yararlanıcıları bilgilendirme konusunda çalıştığını ve gerekli teknik desteği verdiklerini vurguladı. Vali Çolak sözlerine şöyle devam etti: "Bu programlardan faydalanmak isteyen girişimcilere Valilik olarak her türlü teknik desteği sağlıyoruz. Proje yazımı konusunda eksiği olan veya sıkıntı çekenler için de DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisi tarafından çeşitli eğitimler verilmektedir. Bu gün dünyada aralarında İspanya, İrlanda ve Fransa gibi birçok ülkenin kalkınma hamlelerini kurdukları ajanslar aracılığıyla gerçekleştirdiklerini biliyoruz. Bu anlamda Dicle Kalkınma Ajansının çalışmalarından çok umutluyuz." dedi.

 

Vali Musa Çolak, Organize Sanayi Bölgesinde ücretsiz arazi tahsisi yapabildiklerini belirterek, ciddi yatırımcılar için mümkün olan bütün imkanların sunulacağını sözlerine ekledi.

 

2011 Yılı Mali Destek Programı hakkında bilgi veren DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça ise, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine yönelik faaliyet gösteren DİKA nın her ile ayrı bütçe ayırarak bölge içindeki rekabet farkını azaltmayı hedeflediğini belirtti.

 

Bu yıl Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere yönelik olarak şekillenen hibe programının, firmaların sektörlerinde birer yıldız olmaları yolunda atacakları adımlara önemli destekler sağladığını kaydetti. Toplam 10 milyon bütçeli hibe programından en fazla bütçe 3 er milyon TL ile Siirt e ve Şırnak a ayrıldığı vurgulayan Paça, "Siirt te turizm, gıda, tekstil, inşaat malzemeleri ve yapı kimyasalları üretimi ile kimya ürünleri ve metal eşya imalatı ve makine ile enerji sektörlerinde belirlenmiş yatırım alanları destekleniyor. Yıldızlı otelin bulunmadığı ilde turizm ya da belediye belgeli mevcut otellerin yenilenmesine önem verildiğinden bu anlamda başvuru yapılabiliyor. Gıda sektöründe ise süt ürünleri üretimi, su paketleme, kek, gofret, çikolata, lokum, helva, cips ve şekerleme üretimi ile bal paketleme, bakliyat işleme, entegre tesisler, et ve tavuk üretimi konularında başvuru yapılabiliyor. İstihdamdaki rolü açısından tekstil sektörü şanslı bir alan olarak görülüyor. Bunların yanı sıra kilit taşı, parke, mermer, tuğla, cam, bims, gaz beton, bordür, strafor, dış cephe kaplama ürünleri ve seramik yapıştırıcı gibi yapı kimyasalları inşaat sektöründe desteklenen alanlar arasında yer alıyor. Kimya, metal eşya ve plastik sektörlerinde temizlik ürünleri üretimi, PVC profili üretimi, boru ve plastik ürünler üretimi, ambalaj-paketleme ürünleri ve balmumu üretimi desteklenebilecek alanlar arasındadır. Enerji sektöründe başvuru yapılabilecek alanlar ise güneş pili ve paneli üretimi ile 50-500 KW arasındaki küçük ölçekli hidroelektrik santral yatırımı ile sınırlı tutulmuş bulunuyor." diye konuştu.

 

Hibe desteğine başvuru yapmak isteyen yararlanıcıların, www.dika.org.tr adresinden başvuru formu ve eklerine erişilebiliyor. (Haberler.Com)

www.sondakika.com

10 Ağustos 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: