Siemens Rüzgar Bölümünü Ayırıyor
 
 

 

Şirketten yapılan açıklamada şimdiye kadar Siemens’in yenilenebilir enerji bölümü altında faaliyet gösteren rüzgar, güneş, dalga ve gelgit enerjisi bölümleri bundan sonra Rüzgar ile Güneş & Su bölümleri altında çalışmalarına devam edecek.

 

Konu hakkında açıklama yapan Siemens Energy CEO’su Michael Suess rüzgar ve güneşi ayırma nedenlerini iki pazarın şu an farklı aşamalarda olmasını söylerken yeni yapılanmada Güneş & Su bölümünün Siemens’in gelecekteki rekabetçiliğini artıracak olan Ar-Ge bölümünde ilerleyeceğini söyledi.

 

2002 yılında fotovoltaik güneş enerjisinde pazar dördüncüsü iken PV yatırımlarını Shell’e satan Siemens 2008 yılında pazara tekrar girerek büyük çaplı güneş enerjisi yatırımları ve yoğunlaştırılmış güneş enerjisi (CSP) alanlarına yatırım yapmaya başladı.

 

Şirket bununla beraber Marine Current Turbines ve Voith ile ortaklık kurarak henüz henüz küçük ama hızla gelişen dalga ve gelgit enerjisi sektörlerine ilgi duyduğunu da göstermişti.

 

Şirketin Güneş & Su bölümünün diğer bir faaliyet alanı ise yenilenebilir enerji yatırımlarının stratejik olarak diğer bir önemli konusu olan enerji depolama alanında faaliyet göstermek olacak.

 

Siemens Rüzgarda İlk Üçü Hedefliyor

Siemens 2004 yılında Danimarkalı Bonus Energy şirketini satın alarak girdiği rüzgar türbini pazarında hızlı bir büyüme sergiliyor. 2010 sonu itibari ile Siemens’in rüzgar bölümünün yıllık geliri 3.2 milyar avroya ulaşmış iken çalışan sayısı ise 7.700’e ulaştı. Siemens Bonus Energy satın aldığı zaman bu şirketin çalışan sayısı ise 800 idi.

 

Michael Suess açıklamasında bu yeni yapılanma ile Siemens’in rüzgar enerjisindeki başarı hikayesini sürdüreceklerini söylerken, bu yeni bölümün çok iyi bir başlangıç ile kurulduğunu söyledi. Michael Suess’in verdiği bilgilere göre şirketin rüzgar türbini alanında birikmiş siparişlerinin tutarı 11 milyar avro iken, deniz üstü rüzgar enerjisi alanında ise Siemens sektörde lider konumunda.

 

2010 sonunda ABD ve Çin’de rüzgar türbini ekipmanı için iki ayrı fabrika açan Siemens bununla beraber Kanada, İngiltere, Hindistan ve Rusya’da türbin ve türbin ekipmanı üretecek yeni üretim tesisleri açmak için çalışmalar yürütüyor.

 

2012’de küresel rüzgar türbini pazarında ilk üçe girmeyi hedefleyen Siemens’in 2010 yılında bu pazardaki payı, Çin’deki hızlı büyüme ve Çinli üreticilerin bu pazardaki en önemli payı elde etmelerine bağlı olarak yüzde 5.9’a gerilemiş ve Siemens’in sıralamada 9. olmasına neden olmuştu.

www.yesilekonomi.com

08.08.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: