Yeşil çatılar, elektrikli araçlar için özel park yerleri, Zorlu Levent Ofis ...
 
 

 

Zorlu ya teklif yağıyor

Yerli yabancı 10 grup ‘Zorlu Levent Ofis’e talip, farklı ortaklıklar gündeme gelebilir.

 

Zorlu Gayrimenkul, A sınıfı ofis projesi ‘Zorlu Levent Ofis’in inşaatına başlıyor. Projenin inşaatı için Koray Yapı ile anlaşan Zorlu’ya yerli ve yabancı yaklaşık 10 gruptan ‘satın alma, kiralama veya ortaklık’ yapmak üzere 3 ayrı alanda teklif yağıyor. Zorlu Gayrimenkul Pazarlama Müdürü Didem Yanaray Tekeli, “Yerli ve Avrupalı bazı gruplar, projenin yüzde 60’ı veya yüzde 100’ünü satın almak istiyor. Avrupalı ve Amerikalı gruplar ise kiralamak için başvuruyor. Farklı ortaklık modelleri de gündeme gelebilir. Rusya ve Ortadoğu’dan da temasa geçmek isteyen gruplar var. Görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

 

Zorlu Gayrimenkul’ün İstanbul’un nitelikli ofis ihtiyacını karşılamak üzere 280 milyon dolar yatırımla hayata geçirmeye hazırlandığı ‘Zorlu Levent Ofis’ projesi, son zamanlarda yerli ve yabancı firmaların “satın alma, kiralama ve ortaklık teklifleriyle” kapısını çaldığı en gözde proje oldu. Yerli firmaların yanı sıra Avrupalı grupların projenin yüzde 60’ı ile yüzde 100’ünü satın almak istediğini kaydeden Zorlu Gayrimenkul Pazarlama Müdürü Didem Yanaray Tekeli, “Bazı Avrupalı ve Amerikalı gruplar ise kiralamak istiyor. Projeyi ortak yürütmek isteyen Avrupalı gruplar da var. Farklı ortaklık modelleri üzerinde düşünüyoruz. Grupların satın alma, kiralama ve ortaklık tekliflerine eşit mesafede yaklaşıyoruz, hangi teklif bizim için kârlı olacaksa onu seçeceğiz” diye konuştu. Tekeli ayrıca Rusya ve Ortadoğu’dan da temas yapmak isteyen yabancı grupların olduğunu ancak onlarla henüz bir iletişime geçmediklerini aktardı.

 

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı ve hafriyat çalışmaları Kasktaş tarafından 10 ayda tamamlanan Zorlu Levent Ofis Projesi’nin inşaatı ise bu ay başlıyor. Şirket, projelendirilen Zorlu Levent Ofis’in inşası için Türkiye’nin en iyi 10 firması ile başlattığı seçim sürecini tamamlayarak, Koray Yapı ile ana müteahhitlik sözleşmesi imzaladı. Projenin 2013 yılında tamamlanması planlanıyor.

 

LEED sertifikasına aday proje 3 bin kişiye istihdam sağlayacak

LED donanımıyla sağlanacak özel aydınlatması ile şehrin manzarasına farklı bir renk katması planlanan Zorlu Levent Ofis; enerji tasarrufunun da üst düzeyde olacağı bir A+ sınıfı ofis projesi olarak tasarlanıyor. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “LEED Gold” sertifikası adayı olan Zorlu Levent Ofis, çevre dostu bir bina olacak. Yağmur suyu ve gri suyun toplanıp tekrar kullanılacağı ve güneş ışığından azami şekilde yararlanılacak binada çalışacaklar, gelişmiş havalandırma sistemleri ve insan sağlığına zarar vermeyen yapı malzemeleri kullanımı sayesinde daha sağlıklı koşullarda çalışabilecek. Elektriği rüzgar enerjisi santrallerinden sağlanacak Zorlu Levent Ofis’te karbon emisyonları minimuma indirilecek. Yeşil çatılar, elektrikli araçlar için özel park yerleri bulunacak Zorlu Levent’te yaklaşık 3 bin kişinin çalışması öngörülüyor.

 

Kiralanabilir alanı 40 bin metrekare

Zorlu Gayrimenkul’un 2006’da Deva İlaç’tan 80.5 milyon dolara satın aldığı 13.5 dönüm büyüklüğündeki arazide inşa edilecek Zorlu Levent Ofis projesi, tamamı ofis olarak planlandı. 10 bin metrekarelik yeşil alanın yer aldığı projede toprak altı ve üstü dahil olmak üzere toplam 109 bin 963 metrekare insaat alanı bulunacak. Zorlu Levent Ofis’in en üst dört katında ‘utive ofisler’ tasarlanıyor. Toplam kiralanabilir alanı yaklaşık 40 bin metrekare olacak Zorlu Levent’te lounge, çok amaçlı toplantı mekanları ve çatısında helikopter pisti yer alacak. Proje, 2010 yılında dünyanın mimarlık ve gayrimenkul yatırımları alanında en prestijli ödülleri arasında yer alan International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) yarışmasında ‘commercial’ (ticari) kategorisinde Avrupa-Afrika Bölgesi’ndeki ‘en iyi ofis mimarisi” dalında ödüle layık görülmüştü. (Nihal YUVACAN / VATAN)

http://haber.gazetevatan.com

18 Temmuz 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: