Konya, güneş enerjisinde iyi bir yatırım alanı ...
 
 

 

ABD nin konuştuğu işadamı Konya ya yatırım yapacak

ABD merkezli Uzay ve Havacılık firması Sierra Nevada Corporation Electronic Sistems ve İntegration ın (SNC) sahibi olan Fatih Özmen, Konya da güneş enerjisi alanında yatırım yapmak istiyor. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ın yakın arkadaşı olan işadamı, ABD de 15 eyalette ticari faaliyetlerde bulunuyor. 2010 yılında ABD nin en hızlı büyüyen ilk 10 şirketinden biri seçilen ve ABD medyasının büyük ilgi gösterdiği SNC sahibi Fatih Özmen, Konya ya geldi. Mevlana Müzesi ni ziyaret eden Fatih Özmen ve eşi, daha sonra yakın arkadaşı olan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ı ziyaret etti.

 

Fatih Özmen ile 30 yılı aşkın dostlukları bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Okudan, "30 yıl önce Konya dan bisikletiyle uğurladığım değerli dostum Fatih Özmen, bugün ABD nin en büyük şirketlerinden birinin sahibi olarak döndü. Kendisini şehrimize davet ettiğimde beni kırmadı ve onurlandırdı. Değerli ailesi ile de bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Gerçekleştirdiği projeler ve çalışmalarla Türk insanını ABD de en iyi şekilde temsil ediyor." dedi.

 

"KONYA GÜNEŞ ENERJİSİNDE İYİ BİR YATIRIM ALANI"

Konya da büyüleyici bir gece yaşadığını belirten Fatih Özmen ise, "Burada yıllardır görmediğim eski dostum, çocukluk arkadaşım değerli rektör Süleyman Okudan ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Kendisi Türk misafirperverliği ile bizleri burada ağırladı. Ayrıca muhteşem Türk yemeklerini ne kadar özlediğimi de anlamış oldum. Önümüzdeki dönemlerde yeniden Konya ya gelmek istiyorum. Konya son yıllarda oldukça başarılı bir şehirleşme örneği göstermiş ve şehir genelinde son derece düzenli bir yapılaşma var. Konya nın güneş enerjisi üretimi açısından oldukça uygun bir şehir olduğunu da öğrendim. Bu açıdan Konya iyi bir yatırım alanı olabilir" açıklamasında bulundu.

 

Özmen çifti, Rektörlük bahçesindeki akşam yemeğinin ardından özel uçakla Türkiye den ayrıldı.

 

ABD DEKİ 15 EYALETTE FAALİYET GÖSTERİYOR

1994 yılında kurulan Nevada merkezli elektronik, uzay, havacılık, mikro uydu, uçak, iletişim sistemleri ve güneş enerjisi kullanımının da aralarında bulunduğu 7 farklı iş kolunda ABD deki 15 ayrı eyalette 30 a yakın şirketi ile faaliyet gösteren SNC nin 2500 e yakın çalışanı bulunuyor. 2000 yılından sonra atılıma geçen şirket 2001 yılında Nevada da Yılın Şirketi, 2002 de Eren Özmen ABD de Yılın Rol Kadın Modeli, 2009 ve 2011 yıllarında Nevada da Çalışılabilecek En İyi Şirket, 2010 da Florida da Çalışılabilecek En İyi Şirket ve yine 2010 yılında ABD nin En Hızlı Büyüyen 10 şirketi arasında yer aldı.

 

Şirket, S.Arabistan, İspanya, Ürdün ve İsrail de bazı kuruluşlar ve Türkiye de bulunan Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) ile birlikte ortak projeler üretiyor. SNC, halen uzaya insan taşımacılığına imkan veren uzay turizmi konusunda proje geliştirmek için çalışma yürütüyor.

(CİHAN) 13 Temmuz 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: