Temiz enerji uygulamaları ...
 
 

Aktekin den Franfurt ta inceleme …

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin ve Başkan Danışmanı Göksel Kumsal, Çıplaklı bölgesinde yapımı süren “ Engelliler Kampusu ile Katı Atıklardan Biogaz Elde Edilmesi “ konularında, Almanya nın Frankfurt kentinde incelemelerde bulundu.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aktekin, engelliler kampusunun nasıl işletileceği, inşaatının tamamlanması konusunda ekonomik destek arayışında bulunduklarını ve kent çöpünden biogaz elde edilmesi ile ilgili tesisleri dolaştıklarını belirtti.

 

Aktekin, aynı zamanda güneş enerjisi teknolojileri ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerde de incelemelerde bulunduklarını söyledi. Almanya da sosyal konularda çalışan İnternational Bund Vakfı nın üst düzey yetkilileri ile görüştüklerini de ifade eden Aktekin," Zihinsel engelli eğitim okulunu, meslek becerisi kazandırma atölyelerini, çalışamayacak durumda olan zihinsel engelli bireylerin barındığı bakım evlerini, özürlü yaşlıların barındığı huzur evlerini ve normal yaşlıların barındığı yaşlı bakım evlerini inceledik. İncelemelerimizde şunu anladık ki, engelliler kampusu profesyonel işi bilen kişiler tarafından çalıştırılmalı. İnternational Bund Vakfı, engelliler kampusunun tamamlanması ve işletilmesi konusunda danışmanlık yapmak istiyor " dedi.

 

Önümüzdeki günlerde Bund Vakfı Başkanının Antalya ya geleceğini belirten Aktekin, Antalya ile ilgili sosyal projelerin tartışılacağını bildirdi.

 

450 BİN TON ÇÖP ÇIKIYOR …

Almanya gezisinde çöpten enerji üretilmesi konusunda tesis incelemelerinde de bulunduğunu anlatan Aktekin, çöple ilgili Trier Üniversitesi Birkenfeld Kampusu nda IFAS Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Peter Heck ile çalıştıklarını bildirdi.Aktekin, şunları söyledi :

 

" Burada çöpten biogaz ve biogazdan elektrik üretimi konusunda görüştük. Antalya nın çöpünün çok değerli olduğunu biliyoruz. Antalya da 450 bin ton çöp çıkıyor ve bunun 300 bin tonu kıymetli çöp. Çöpün değerlendirilmesi konusunda biogaz üretimi için tesis yapılması konusunda yatırımcı firmalar olduğunu duyduk. Münih te Dr. Frıedman ın bu yatırıma gönüllü olduğunu öğrendik. Antalya çöpünün yüzde 95 nin işlenip yüzde 5 inin atık olarak kalabileceği kapsamlı bir çalışma içindeyiz. Konuyla ilgili şartname hazırlığı yapıyoruz. Biogaz için temmuz ayı içerisinde bir ekip Antalya ya gelecek. Yakın zamanda biogaz üretimi için çalışmalara başlayacağız. "

 

HEDEF TEMİZ ENERJİ …

Amaçlarının çöp toplamaya para harcamak değil, çöpten para kazanmak ve çöp depolamayı önlemek olduğunu vurgulayan Aktekin, " Temiz enerji üreteceğiz. Çevreyi ve havayı kirletmeyen temiz enerji kullanımını sağlamayı hedefliyoruz. Bunun sonucunda da bol miktarda değerli gübre elde edeceğiz " dedi.

 

Almanya da Morbach tesisinde incelemelerde bulunduğunu belirten Aktekin, " Bu tesis hem biogaz üretiyor, hem güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretiyor. Kombine bir tesis. Bir bölgenin bütün elektrik ihtiyacını karşılıyorlar. Almanya da konuyla ilgili 4 bin tesis var. Her taraf, rüzgarı ve güneşi elektriğe çeviren sistemle dolu. Almanya yakın bir zamanda enerjisinin büyük bir çoğunluğunu sürdürülebilir enerji kullanmaya odaklamış.Biz de vakit kaybetmeden bu yöntemleri uygulamaya geçmeliyiz " dedi.

 

İLK GÜNEŞ PANELİ GELİYOR …

Antalya nın da geç kalmadan sürdürülebilir enerji kullanımına geçmesi gerektiğine işaret eden Aktekin, " Cumhuriyet Meydanı na güneş enerjisi (solar) paneli kurarak bütün meydanın aydınlatmasını güneşle yapıp güneş enerjisinin önemini halkımıza tanıtmayı planlıyoruz " şeklinde konuştu.

 

kenthaber.com

İHA / 11.06.2009 Perşembe

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: