Rüzgar enerjisi açısından önemli bir potansiyel ...
 
HATAY
 

 

Hatay, rüzgar enerji üssü olmaya aday

Rüzgar enerjisi açısından önemli bir potansiyeli barındıran Hatay da enerji santrali kurmak isteyen 54 yatırımcının onay beklediği bildirildi.Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay ın son dönemde yatırımcıların artan ilgisi nedeniyle Türkiye nin rüzgar haritası içinde yer alan Çanakkale, Edirne gibi illerle yarışmaya başladığını söyledi.

 

Rüzgar enerjisi için kentte lisans almış 9 firma bulunduğunu belirten Lekesiz, bunlardan 4 ünün işletmede olduğunu, diğerlerinin ise henüz kurulmadığını ifade etti.

 

Kurulu bulunan rüzgar enerji santrallerinin 146 megavatlık güce sahip olduğunu ve yıllık 450 milyon kilovatsaat enerji üretimi yaptığını ifade eden Lekesiz, Samandağ, Yayladağı, Belen ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi nde bulunan santrallerde 61 ünitenin yer aldığını kaydetti.

 

Hatay da yılda 5 milyar kilovatsaat enerji tüketiminin yapıldığını, bunun, yeni sanayi tesislerinin kurulmasıyla her geçen yıl daha da arttığını vurgulayan Lekesiz, şöyle devam etti:

 

Tarihi ve doğal güzelliklere sahip kentimizde yatırımlar her geçen gün artıyor. Hatay da yıllık enerji üretimimiz 1 milyar 200 milyon kilovatsaat. Yani tükettiğimizin ancak 5 te birini üretebiliyoruz. Yeni sanayi tesislerinin kurulmasıyla birlikte enerji ihtiyacı üretimimizin çok üstüne çıkıyor. Kentimizde, 5 yıl sonra yıllık enerji tüketiminin 10 milyar kilovatsaate çıkacağını düşünüyoruz. Artan bu ihtiyacı karşılamak için de yeni enerji santrallerinin kurulması şart. Hatay da şu an lisans almış 9 rüzgar enerji santralimizden 4 ü faaliyette.

 

54 YATIRIMLA 4 BİN 238 MEGAVAT GÜÇ

Lisans almış ve kurulmamış olan 5 santralde ünite sayısının 121 olacağını vurgulayan Lekesiz, 328 milyon Avro ya kurulacak bu tesislerin 253 megavatlık güce sahip olacağını ve yıllık yaklaşık 1 milyar kilovatsaat enerji üretiminin yapılacağını kaydetti.

 

Hatay ın, rüzgar enerji santrali yatırımları açısından önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden Lekesiz, Kentimizde mevcut 4 enerji santralimiz var. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ndan (EPDK) onay bekleyen 54 yatırımcı, rüzgarı çok değerli olan bu bölgede santral kurmak istiyor. EPDK ya müracaat eden yatırımcıların lisans almasıyla kentimiz adeta enerji üssü olmaya aday iller arasına girecek. 54 yatırımla birlikte kentimizde rüzgar enerji santralinin kurulu gücü 4 bin 238 megavata ulaşacak. Yeni tesislerin lisans alıp faaliyete geçmesiyle kentimizin yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğiz diye konuştu. AA

13 Mayıs 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: