Geleceğin Modeli Artı Enerji Üreten Evler ...
 
 

 

Almanya Başbakanı Merkel, yenilenebilir enerji için destek arıyor

Almanya nın yenilenebilir enerjiye geçiş sürecinde geniş kitleleri yanına almak isteyen Başbakan Angela Merkel, haftalık ulusa sesleniş konuşmasında bu sürece enerji tasarrufunun da dâhil olduğunu belirtti.

 

Her hafta güncel konularla ilgili internet sitesi aracılığıyla halka seslenen Merkel in son mesajı enerji konusu oluşturdu. Önümüzdeki Perşembe günü Haus und Grund isimli mülk sahiplerini koruma birliğin 125. yıldönümü kutlamalarının açılış konuşmasını da yapacak olan Merkel, nükleer enerjiden yenilenebilir enerjiye geçiş sürecinde binalarda daha az enerji tüketilmesi konusunun üzerinde durdu.

 

Mülk sahiplerinin yenilenebilir enerjiye geçiş sürecine dâhil edilmesini önemseyen Merkel, "Almanya nın enerji tüketiminin yüzde 40 ı binalara ait. Bu çok bilinmeyen bir detay. Bundan dolayı daha az enerji tüketen yapılar inşa edilmeli." dedi. Almanya da yeni inşa edilen binaların enerji kimlik belgesi zorunluluğu sayesinde enerjiyi eskilere kıyasen daha az tükettiğini vurgulayan Merkel, gelişen teknolojiler sayesinde yeni evlerin enerji üreten bir yapı haline geldiğini belirtti. Merkel, ülkedeki binaların üçte ikisi 1977 yılından önce inşa edildiğinin altını çizerek, "Isı yalıtımı olmayan veya iyi yapılmamış binaların sakinleri için yan giderleri ciddi maddi yük haline geldiğini de görüyoruz. Bundan dolayı binaların yalıtımı için devlet tarafından teşvik programları uygulanmaktadır. Örneğin 2006 yılından bu yana 2,5 milyon daire elden geçirilerek ısı yalıtımı yapıldı. Bu hem ev sakinlerinin ve hem de zanaatkarların faydasına oldu." diye devam etti.

 

Bu çerçevede "artı enerji üreten evler" olarak yeni inşa edilen binaları geleceğin modeli olarak değerlendiren Merkel, binaların hem az enerji tüketmesi ve hatta ihtiyacından daha fazla enerji üreten yapı hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Merkel, evlerin ve dairelerin enerji tüketimini enerji kimlik belgesi sayesinde daha fazla şeffaflaştırmak istediklerini, tüm bu düzenlemelerin yenilenebilir enerjiye geçiş döneminin bir parçası olduğunu söyledi.

 

Başbakan Angela Merkel bu hafta nükleer enerjiden yenilenebilir enerjiye geçiş sürecini tüm siyasi partiler başta olmak üzere toplumun değişik kitleleriyle görüşecek. Hükümetin atom santrallerle ilgili oluşturduğu Etik Komisyonu nun nükleer enerjinin riskleri üzerinde yaptığı çalışma ise 28 Mayıs ta açıklanması bekleniyor. (CİHAN)

08 Mayıs 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: