22 Nisan Dünya Günü
 
 

 

Dünya Günü kutlu olsun

Dünya Günü bugün kutlanıyor. 22 Nisan Dünya Günü bugün birçok ülkede ve google’un logolarında kullanmaya başlanıyor. Dünya Günü 22 Nisan bugün kutlanıyor. Ülkemizde ve Bütün dünyada bu günü kutlarız. 22 Nisan dünya günü bütün Dünya ülkerine kutlu olsun.

 

22 Nisan Dünya günü, ilk kez dünyamızı korumak, güzelliklerini kutlamak için 1969 yılında düzenlenen National UNESCO Konferansında gündeme getirildi.

 

Ekonominin sonsuz olarak büyüyeceğini tahmin ediyorlardı. Oysa “Roma Kulübü Raporu” adıyla anılan bir grub bilim insanı ve sanayicinin raporu bu durumun günün birinde krize dönüşeceğini sanayinin büyümesinin çevreye zarar vereceğini, büyük felaketleri yaratacağını öngörerek ortaya koydu. Tabi ki böyle bir rapor Amerika’nın işine gelmedi. Amerikalı bir çok büyük politikacılar bunun Amerika’nın gelişmesini, büyümesini önlemek isteyen yabancı ülkelerin bir taktiği olduğunu iddia etti.

 

1970’li yıllara gelindiğinde ise Nükleer denemelerin tüm hızıyla yapıldığı bir döneme denk geldi. Ve bu Nükleer denemelerin yasaklanması için yıllar sürecek, dünyamız kirlenmeğe devam edecek, para babaları zenginleşmeye devam edecek, çevre sorunları, atıklar büyük bir sorun olarak dünyanın dolayısıyla bilim insanlarının, ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkaracaktı.

 

1990’lı yıllarda OZON tabakasında ki yırtık ve Chlorofluorocarbon gazlar gündeme gelecek, parfümlerin, buzdolaplarında kullanılan kimyasal gazın dünyaya ciddi zarar verdiği anlaşılacaktı.

 

2000’li yıllarda, “Küresel İklim Değişikliği” karbondioksit birikimi ve özellikle temiz, yenilebilir enerji kaynakları, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, dalga enerjisi gibi ALTERNATİFLER gündeme gelecekti.

 

Nükleer denemelerin dünyaya ne kadar zarar verdiği, silah fabrikaların, sanayi fabrikaların, ilaç fabrikaların atıkları, insanların bilinsizce kullandıkları, parfüm, deterjan, su plastiklerin, atıkların zararlarını, aldığımız her nefeste hissedeceğiz. Çünkü temiz hava kalmadı, havaları da, soluğumuzu da, kirletmeğe devam ediyor, tüm dünya insanları. Gelecekde bu havayı bile bulamayacaklar torunlarımızın torunları maskeyle dolaşacaklar, kirlendikçe dünyamız.

 

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından Dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir Dünya Günü düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

 

John McConnell’in ilk önerdiği Dünya Günü kutlamaları için tarih ise ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart olmuştur. Daha sonra ise, çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile 22 Nisan 1970 tarihinde ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara 20 milyon kişi katılmış, birçok konferanslar ve sempozyumlar düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk ‘Temiz Hava Yasası’ ve ‘Temiz Su Yasaları’ hazırlanmıştır.

http://bulancakhaber.com

22.04.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: