Güneş ülkesinden 80 ülkeye ihracat
 
 

 

Türkiye’nin ortalama yıllık güneş alma süresi 2 bin 460 saat. Türkiye, adeta bir güneş ülkesi. Bu potansiyelin ise çok küçük bir yüzdesinden yararlanılıyor. Türkiye’de güneş enerjisi pazarı ile ilgili net istatistikler yok ama Çin’den sonra ikinci büyük güneş enerjili ısıtma pazarı olduğu belirtiliyor. Pazara genel olarak baktığımızda çok sayıda merdivenaltı üreticinin faaliyet gösterdiği ve bu üreticilerin pazarın neredeyse yarısına hakim olduğunu görüyoruz. Kurumsallaşmış ve kurumsallaşmaya çalışan şirketler de pazarın diğer yarısına hakimler. Bu şirketlerden biri de Ezinç Metal.

 

Son yıllarda pazarın daraldığını söyleyen Ezinç Metal Genel Müdürü Hakan Alaş, dünya genelindeyse bu sektörün birçok ülkede son yıllarda yeni yeni oluşmaya ve gelişmeye devam ettiğini ifade etti. Alaş, şunları söyledi: “Bu gelişme daha çok özendirici yasalar, zorunlu standartlar ve ürün denetimi ile gerçekleşiyor. Yani devlet politikaları bu sektörü geliştiriyor. Ülkemizde ise hiçbir özendirici yasa veya zorunlu standart olmaması nedeniyle tamamen piyasa dinamikleri sonucu ortaya çıkmış olan pazarda sıkıntılar var. Zorunlu standart uygulaması yoluyla ürün kalitesi denetim altına alınmalı. Bir başka konu ise, doğalgaz ithalatını azaltan ve çevreye hiçbir zararlı salınım vermeyen bu ürünlerde uygulanan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi. Azalan enerji kaynakları ve artan çevre problemlerinin çözümü ALTERNATİF ENERJİ. Biz dünyanın geleceğine çözüm olan ALTERNATİF enerjinin her dalında büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Kısa ve orta vadeli hedeflerde ise yeni üretim yatırımları ile kapasite artırımı var. Ar-Ge çalışmalarımızı da artırarak sürdüreceğiz.”

 

Akdamar Kilisesi’nin aydınlatmasında Ezinç imzası

2010’da hem yurtiçi hem de yurtdışı çalışmaları hedeflere uygun olarak gerçekleştirdiklerini anlatan Alaş, ana faaliyetlerinin güneş enerjisiyle ısıtma olduğunu, güneş kolektörleri ve boyler ürettiklerini söyledi. Yıllık üretim kapasitelerini 400 bin 000 m2 kollektör ve 55 bin adet sıcak su tankı olarak açıklayan Alaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “6-7 yıldır elektrik üretimi alanında da faaliyetlerimiz devam ediyor. 2010 yılında elektrik alanında yaptığımız en önemli proje Van Gölü içerisindeki Akdamar Kilisesi’nin aydınlatması ve 6-7 ayrı yerde küçük boy güneş enerjisi santrali kurmak oldu. Ezinç Metal sürekli denetim altında tuttuğu 650 bayiden oluşan bir ağa sahip. Ayrıca yurtdışında başta Amerika, İspanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Almanya, İsviçre, Belçika, Rusya, Hollanda, İngiltere, İrlanda, Kanada, Avustralya, Romanya, Ukrayna, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere 80 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2010 yılında Sun&Wind Energy Dergisi’nin 56 ülkeyi kapsayan araştırmasında da dünyanın 5. büyük güneş enerjisi şirketi seçildik. ABD Enerji Bakanlığı’nın Energy Star programı çerçevesinde sertifikalandırılmaya da hak kazandık. Geçen yılın en önemli çalışmalarından birisi ise sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında EZGESEM Güneş Enerjisi Sürekli Eğitim Merkezimizi faaliyete geçirmemiz oldu.”

www.bthaber.com.tr

28.03.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: