Güneş enerjisinde üretim ve teşvik ...
 
 

 

Güneş enerjisi üreticisi teşvik edilmemekten şikayetçi

Ezinç Metal’in Genel Müdürü Hakan Alaş, Türkiye de güneş enerjisine yeterince destek verilmemesinden dert yandı. Alaş, "Ülkemizde ne yazık ki bu sektöre yönelik hiçbir özendirici yasa veya zorunlu standart olmamasından tamamen piyasa dinamikleri sonucu ortaya çıkmış olan pazarda sıkıntılar var. Dileğimiz önümüzdeki yıllarda bu sıkıntıları giderici önlemlerin alınması.” dedi.

 

Berlin’de düzenlenen SmeThermal 2011 isimli konferansa güneş enerjisi sektöründe dünya beşincisi olan Ezinç Metal’in Genel Müdürü Hakan Alaş konuşmacı olarak katıldı. Konferansta 22 ülkeden 160 yönetici çeşitli konuşmalar yaptı. Smethermal’in bu seneki konukları arasında Brezilya, Yunanistan, Çin, İspanya, Macaristan ve Almanya gibi güneş enerjisi sektöründe önemli faaliyetlerde bulunan ülkelerin katılımcıları görüşlerini açıkladı. Geniş katılım olan Smethermal 2011’de bütün dünyada geçerli bir güneş enerjisi sistemi olup olamayacağı tartışıldı. Konferansta ayrıca dünya güneş enerjisi pazarının önümüzdeki 3-5 yıldaki gelişim beklentilerine değinildi.

 

Ezinç Metal’in Genel Müdürü Hakan, pek çok ülkeye ürün satan bir üretici olarak, yüksek nakliye bedellerine rağmen Türkiye dışında bir ülkede de üretim hattı kurmayı düşünmediklerini söyledi. "Türkiye, bölgesel olarak Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerine ihracat için çok uygun bir yerde bulunuyor.” diyen Alaş, şunları ifade etti:

 

“Dünyanın enerji sektörüne yönelik en önemli konferanslarından birisi olan Shethermal’e Türkiye’yi temsilen davet edilmekten ve güneş enerjisi sektöründe önemli faaliyetlerde bulunan ülkelerdeki en önemli şirketlerin yöneticileriyle aynı açık oturumda yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Konferansta azalan enerji kaynakları ve artan çevre problemlerinin, gezegenimizin en büyük iki sorunu olduğuna değinildi. Her ikisinin de çözümü tek kelimeyle ‘natif enerji’lerden yararlanılması. Bazı kuzey ülkeleri bile güneş enerjisinden maksimum seviyede yararlanırken çok bol güneşi olan ülkemizde son yıllarda daralma gösteren de bir pazar var. Dünya genelinde farklı ülkelerde özendirici yasalar, zorunlu standartlar ve ürün denetimi ile gerçekleşiyor ve bu pazarın gelişimine önemli bir destek veriliyor. Yani devlet politikaları bu sektörü geliştiriyor. Ülkemizde ne yazık ki bu sektöre yönelik hiçbir özendirici yasa veya zorunlu standart olmamasından tamamen piyasa dinamikleri sonucu ortaya çıkmış olan pazarda sıkıntılar var. Dileğimiz önümüzdeki yıllarda bu sıkıntıları giderici önlemlerin alınması.”

KAYSERİ - 08.03.2011

www.bugun.com.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: