Yüzümüzü Güneşe Dönme Vakti Geldi
 
 

 

Ezinç, elektrik projelerine hız verecek

Ezinç, elektrik projelerine hız verecekTürkiye’nin enerji ve fosil yakıtlar konusunda çok zengin olmadığını ve kullanılan enerjinin yüzde 75’in ithal olduğunu belirten Ezinç Metal Anonim Şirketi Genel Müdürü Hakan Alaş, “Yüzümüzü güneşe dönme vakti geldi” diyor.

 

Ezinç Elektrik üretiminde de yerini alacak.  28 yıldır güneş enerjisi sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Ezinç Metal yeni yapılan kanun değişiklikleri ile fotovoltaik yani elektrik üretimi alanındaki çalışmalarını artıracak. 26 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren kanun değişikliği ile devlet, güneş santrallerinde (GES) üretilen elektrik için kilovat başına 13,3 ABD Doları cent satın alma fiyatı belirlemişti. Bu rakam Bulgaristan’da 50, Yunanistan’da ve İtalya’da 40 euro cent olarak uygulanıyor.

 

Ezinç Metal Genel Müdürü Hakan Alaş, “Güneş enerjisi Türkiye için geleceğe yönelik son derece stratejik bir öneme sahip. Ezinç bugüne kadar güneş enerjisi konusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok başarılı işe imza attı. Güneşten elektrik üretimi alanında da konusunda da altı yıllık bir geçmiş ve tecrübeye sahip şirketimiz ülkemizde çok önemli projeleri gerçekleştirdi. Telekomünikasyondan denizcilik sektörüne, savunma sanayisinden tarımsal sulamaya kadar birçok sektörde fotovoltaik çözümler gerçekleştirdik. En son Van Gölündeki Akdamar Adasında ‘Türkiye’nin güneş enerjili en büyük aydınlatma projesi’ni başarı ile hayata geçirdik. Maliyeti 150.000.- TL olan bu proje ile yıllık 25.000 kilowatt saat enerji üretiliyor. Sistem kendini 3 yıl içinde finanse edecek. 25 yılda toplamda 1.100.000.- TL tasarruf sağlayacak. Ezinç bunun benzeri çalışmalarla altı yıldır güneşten elektrik üreten projeler yapıyor ve uyguluyor” dedi.

 

CİDDİ VE KÖKLÜ KURUMLARI TERCİH EDİN

Ülkemiz dünyada güneş ışınımı bakımından en şanslı ülkeler arasında yer alıyor. Bunu gözardı etmeyen Ezinç Metal çalışmalarını güneş enerjisinin kullanılabileceği her alana yaygınlaştırıyor. Ülke çapında 650 bayi ile hizmet veren Ezinç Metal adına konuşan Hakan Alaş kanundaki düzenleme ve elektrik üretimi konusunu şöyle değerlendiriyor: “Kanunla belirlenen satınalma birim fiyatı bize göre düşük. Güneş enerjisi her yönüyle çok faydalı fakat, yatırımı geç geri dönen bir sektör. Açıklanan bu fiyat sektörü çok fazla hareketlendirmeyecektir. Fakat biz yine geçmiş deneyimlerimizle hareket edip bu alanda faaliyetimizi hızlandıracağız. Ülkemizin ortalama olarak yıllık güneş alma süresi 2 bin 460 saattir. Bundan da anlaşılacağı gibi Türkiye tam bir güneş ülkesi. Fakat ülkemizdeki güneş enerjisinden faydalanma potansiyeli yıllık 4-5 milyon dolar seviyesini geçemiyor. Elimizde olan bu imkânın daha büyük çapta değerlendirilmesi için farklı yöntemler uygulanmalı ve tüketicilere ciddi destekler verilmelidir. Güneş pilleri alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan 300’ü aşkın şirket var. Ama bu kadar firmanın paylaşabileceği yeterince büyük bir pazar yok. Güneş enerjisi çevreci, tükenmeyen ve üretimi ucuz fakat yatırımı geç geri dönen bir sistem. Sektöre en çok zarar veren etken merdiven altı üretim. Bu nedenle güneş enerjisinden ister sıcak su elde etmek isteyen ister elektrik elde etmek isteyenlerin alım yaparken çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Ciddi ve köklü kurumları tercih etmeleri yatırımın vaktinde geri dönmesini ve verimli olmasını sağlar.” dedi.

www.haberortak.com - 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: