Petrol Yerine Elektrik Tüketelim ...
 
 

 

ANASİAD dan yüksek ithalat uyarısı

ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan Ocak ayında ithalatın ihracatın iki misli arttığını belirtip herkesin çok dikkat etmesini istedi. Kutlucan, “Bu kadar yüksek ithalat bize hayır getirmez” dedi.

 

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, döviz kurlarındaki artışa rağmen, Türkiye’nin ithalatının yüzde 44,3 artmasının çok tehlikeli olduğunu söyledi. İthalattaki anormal artışının öncelikle Arap ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle yükselen enerji fiyatlarından kaynaklandığını söyleyen Kutlucan, Türkiye’nin ham madde ithalatının da çok yüksek olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Ocak ayı ithalat rakamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, “İhracatımız yüzde 22 artarken, ithalatımız bunun iki katı artıyorsa bir yerde yanlış yapıyoruz demektir. Şu kadarını söyleyeyim bu kadar çok ithalat bize hayır getirmez” dedi.

 

PETROL YERİNE ELEKTRİK TÜKETELİM…

Türkiye’nin petrol ve doğalgazda dışa bağımlı olduğunu vurgulayan Eyüp Kutlucan buna çözüm olarak mümkün olan her alanda petrol yerine elektrik enerjisinin kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, “Özellikle sanayide petrol ürünleri yerine elektrik enerjisinin kullanımı yaygınlaştırmalıyız. Elektrik üretimi konusunda da yerli kaynaklara daha çok ağırlık vermeliyiz. Hidroelektrik santrallerin sayısı daha da artmalı, rüzgâr santralleri yaygınlaşmalı, güneş enerjisinden de daha çok enerji üretmeliyiz. Ama bunlar yapılana kadar termik santraller ile nükleer santralleri de hızla devreye almalıyız” diye konuştu.

 

ARA MALINI KENDİMİZ ÜRETELİM…

İthalatın artmasında, sanayide kullanılan ara malların ithalatının da büyük etkisi olduğunu kaydeden Eyüp Kutlucan, başta otomotiv ve tekstil olmak üzere birçok sektörde ara malı ithalatının çok yüksek olduğunu, Türkiye’nin ara mallarını ithal etmek yerine üretmesinin yapılan ithalatı azaltacağını belirterek, “Bunun için imalat sanayimizi güçlendirmeliyiz. Reel sektörün sıkıntılarını çözersek imalat sanayimiz daha güçlü olur” diye konuştu.

 

AR-GE’YE ÖNEM VERELİM…

Ar-Ge’ye daha çok önem verilmesi gerektiğini de vurgulayan Eyüp Kutlucan, “Makine ve elektronik sektöründe yatırımlar arttırılmalıdır. Yüksek teknolojiye önem vermeliyiz. Kendi markalarımızı geliştirmeliyiz” dedi.

 

LÜKS TÜKETMEYELİM…

Eyüp Kutlucan, açıklamasında, Türkiye’nin ithalatının artmasında lüks tüketim mallarının da payının çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Marketlerde, çocuk bezinden kedi köpek mamasına varana kadar birçok gereksiz ithal ürün satıldığını, bunun dışında otomobilden, cep telefonu gibi teknolojik ürünlerinde çılgınca ithal edildiğini belirterek, “Toplum olarak kendi kendimize çelme takıyoruz. Bu kadar çok ithalat yaparsak gelecekte artan cari açık ile birlikte çok büyük bir krizin içine gireriz. Hepimiz ayağımızı yorganımıza göre uzatıp lüks tüketimden vazgeçelim” şeklinde konuştu.

www.kentgazetesi.com

01.03.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: