Esnek ambalaj ve solar teknolojisi ...
 
 

 

3 yılda 150 milyon dolar yatıracak, Avrupa ‘esnek ambalaj’ lideri olacak

Ambalaj sanayinde İtalya’nın en büyük şirkretlerinden M&G Group’tan gıda ambalaj filmi (Bopet) üreticisi Nuroll SpA’yı satın aldığını duyuran Yıldız Holding, şimdi de bu sektörde 150 milyon dolarlık yeni bir yatırım için Manisa’da kolları sıvadı.

 

Manisa Organize Sanayi Bölgesi içinde 3 faz halinde hayata geçirilecek yatırımda toplamda 90 bin ton gıda ambalaj filmi BOPET üretim kapasitesine ulaşılacak. Yıldız Holding Bilişim, Ambalaj ve Gayrimenkul Grupları Başkanı Cahit Paksoy, “2014’te yıllık 30 bin ton kapasiteli her 3 faz da tamamlandığında Yıldız Holding olarak mevcut kapasitemizle birlikte esnek ambalaj üretiminde (BOPP+BOPET) Avrupa’nın en büyük üretim kapasitesine sahip olacağız” dedi.

 

Şu anda ilk beşteyiz

110 bin tonu bulan mevcut kapasitesi ile Yıldız Holding’in şu anda ambalaj üretiminde polyester ve Bopet alanında Avrupa’da ilk beşte yer aldığını kaydeden Paksoy, şunları söyledi: “Geçen yıl satın almalarla büyüyemeyi planladığımızı açıklamıştık. Bu kapsamda İtalya’nın alanındaki en büyük şirketi Nuroll’u aldık. Avrupa’da yüzde 15 pazar payına sahip Nuroll ile uzun raf ömrü gerektiren gıda ambalajında 22 yıllık ‘know how’ı da satın aldık. Bu birikimi Türkiye’ye getireceğiz. Amacımız amabalajda hem teknolojik açıdan hem de üretim kapasitesi açısından Avrupa’da lider olmak.”

 

500 kişilik ek istihdam

Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grupları Grup Başkan Yardımcısı Bülent Atabay da, planlanan yeni yatırımların Manisa’da Polinas fabrikasının yanına yapılacağını belirtek, “Yatırımın 30 bin kapasiteli ilk fazında 150 kişilik istihdam sağlayacağız, her fazda 150 kişiyi işe alacağız. Toplamda 450-500 kişilik yeni istihdam sağlayacağız” dedi. Bopet yatırımını büyük oranda özkaynakla yapacaklarını belirten Atabay, yatırım tamamlandığında Polinas’ın 200 milyon dolar olan cirosunun 500 milyon dolara çıkmasını hedeflediklerini söyledi. Atabay, “Yatırımlar doğuya kayıyor. Türkiye bundan en fazla payı alacak olan ülke. Biz de bu boşluktan yararlanmak istiyoruz” dedi. Atabay, Türkiye’de yeni yatırımlarla büyümek istediklerini kaydetti.

 

Satın almalara sıcak bakıyoruz

CAHİT Paksoy, “2011’de Yıldız Holding içinde gıda dışı alanlar olarak topladığımız bilişim, ambalaj ve gayrimenkul alanındaki gelirlerimizin toplam cironun yüzde 25’ini karşılamasını planlıyoruz. Üç sektörde de satın alma ve birleşmelere sıcak bakıyoruz” dedi.

 

İtalya’da güneş enerjisi paneline film üretecek

GÜNEŞ ENERJİSİ gibi ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarının giderek önem kazandığını ve ambalaj sanayinde üretilen bazı filmlerin de özellikle güneş enerjisi için kullanıldığını söyleyen Bülent Atabay, şunları anlattı: “İtalya’daki fabrikada teknolojik yatırımlara ağırlık vererek ALTERNATİF ENERJİ sektörüne dönük ürünler üteceğiz. Güneş enerjisinde kullanılan solar panellerin içinde Bopet film kullanılıyor. İtalya’da bu alanda büyümek istiyoruz. Solar enerji hızlı büyüyecek. Gıda ambalajında kullanılan Bopet filmin kilosu 4 Euro civarında iken, solar teknolojisinde kullanılan Bopet filmin kilosu 7-8 Euro’ya kadar çıkıyor.” 19.02.2011

www.hurriyet.com.tr / ekonomi

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: