Türkiyeye yatırım planları ...
 
 

 

3 milyar $ yatıracak

Türkiye ye 100 milyon dolar yatırım planıyla gelen Hintli Zawar, 3 milyar dolar yatıracak. Zawar CEO su Vijay Zawar, istikrara değinerek "10 yıl önce bu yatırımı yapmazdım" dedi.

 

Türkiye nin göz kamaştıran ekonomik performansı doğrudan yabancı yatırımları da tetiklemeye başladı. Geçtiğimiz hafta Hindistan dan gelen iş adamları heyetinin ardından Hindistan ın önde gelen yatırımcılarından Zawar grubu Türkiye ye 3 milyar dolarlık yatırım için bu hafta şirketini kuruyor. Zawar, Hindistan ın en büyük çimento ve enerji üreticilerinden. SABAH a konuşan Zawar Grubu Başkanı Vijay Zawar, önce 100 milyon dolarlık yatırım yapma fikri ile Türkiye ye gelmiş. Türkiye temasları sonrası 3 milyar dolarlık yatırıma "evet" demiş. Türkiye de çimento ve enerji yatırımları yapmak istediğini aktaran Zawar, şimdilik "ticari sır" gerekçesi ile projenin yeri ve kapasitesi hakkında bilgi vermiyor. Ancak yatırım konusunda oldukça iddialı olan Zawar, Hindistan İş Geliştirme Bakanı referansı ile Türkiye ye geldiğini belirterek, "Çimentonun külünden bile enerji üretiyoruz. Türkiye yi 10-12 ülkeye açılacağımız stratejik merkezimiz olacak. Jeotermal ve güneş panellerinde de yatırım yapacağız. 3 milyar dolarlık proje hazırladık. 7-10 yıl arasında projemizi tamamlamış olacağız" dedi. Zawar, Hindistan ekonomik gücü yüksek olan bir ülke kendilerinin de Hindistan ın en büyük oyuncularından biri olduğunu söylüyor. Zawar, "Bu denli büyük yatırımı Türkiye de neden yapıyorsunuz?" sorusuna ise, "Normalde girişimci iş adamı için rahat güvenli yatırım ortamı var mı diye bakar. Şu anda Türkiye de var beni çeken bu. Türkiye nin jeopolitik alanı ve zamanlaması güvenli yatırım yapabileceğimiz yer" diyerek cevaplıyor.

 

YATIRIM İNANILMAZ KOLAY

10-15 yıl önce olsa Türkiye de böyle bir yatırımı yapmacağını aktaran Zawar, Türk hükümetinin gösterdiği ilgi karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti. Yabancı yatırımcının gelmesi için inanılmaz kolaylıklar sağlandığını aktaran Zawar, "Bize o kadar çok yardımcı oldular ki enerjide ne zamana yatırım nerelere ne adar karlılık getireceğini kısacası bir yabancı gözüyle bakıp değerlendirip önümüze koydular. 15-20 yıllık planlamamızı yapabiliyoruz. Türk hükümetine teşekkür ediyoruz" dedi.

5 yıldır yakından izliyoruz.

 

5 yıldır yakından izliyoruz

Bugüne kadar Türkiye de yapılan yatırım modellemesini eksik bulduğunu aktaran Zawar, "Yapılan iş modelinde sadece komşu düşünülmüş bu eksik. Bir ötesini yapmayı istiyoruz. 10-12 merkeze ulaşacağımız "hub" oluşturmayı planlıyoruz" dedi. Zawar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ramiz Aydaşgil de, grup olarak Türkiye yi 5 yıldır takip ettiklerini belirterek, "Aslında baktığınız zaman Türkiye ye kadar 6 bin kilometrelik coğrafyada en iyi yatırım yapılabilir ülke Türkiye. Bu nedenle buradayız" dedi.

 

Türkiye, Doğu yu es geçmiş

Türkiye’nin Batı ile Doğu arasında köprü kuran stratejik ölçüde değerli bir ülke olduğunu ifade eden Zawar, "Ancak bugüne kadar Türkiye, Doğuyu es geçmiş. Hindistan ile çok bir şey yapmamış. Şimdi bu ortaklığı hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

www.sabah.com.tr / ekonomi

17 Şubat 2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: