Her organizede bir santral kuruluyor
 
 

 

Türkiye’nin ilk rüzgar enerji santralını kuran İzmirli işadamları, enerji yatırımlarını çok sevdi. Halen Atıl Akkan Başkanlığı’nda Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde 280 megavat toplam güce sahip olacak.

 

Yatırım için toplam 140 milyon euro yatırım yapacaklarını anlatan Akkan, “Yatırımımızı bu yıl içinde tamamlayacağız. Enerji son dönemde karlı bir sektör. Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılarken, ortaklarımıza karlı bir tesis kazandırıyoruz. Bu yatırımı tamamladığımızda jeotermal ve güneş enerji gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından santral kurmayı planlıyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin ilk rüzgar enerji santralını kuran İzmirli işadamları, enerji yatırımlarını çok sevdi. Halen Atıl Akkan Başkanlığı’nda Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde 280 megavat toplam güce sahip olacak Çakmaktepe Enerji Santralı’nın inşaatı sürerken, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkan Vekili Hüseyin Şairoğlu’nun da Pancar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Paner Elektrik Santralı önümüzdeki ay üretime başlayacak. Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cem de Akhisar OSB’de doğalgazdan elektrik enerjisi üretecek santralını bu yıl içinde tamamlamayı planlıyor. Samim Sivri’nin başkanlığını yaptığı Enda Enerji de Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik üretim santralı kuruyor.

 

HER TÜRÜ VAR

Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça Denizli Sarayköy’de jeotermal santralı için çalışmalara başlarken, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hilmi Uğurtaş da Manisa OSB Başkanı Sait Türek ile birlikte Soma’da termik santral kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yatırımlar için İzmirli işadamları toplam 580 milyon Euro harcayacak.

 

Global ekonomik krizden en hızlı çıkan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de enerji talebi her geçen gün artarken, İzmirli işadamları da bu talebi karşılamak için yatırım yapıyor. Başta doğalgazdan elektrik üretim tesisi olmak üzere, hidroelektrik, termik, rüzgar ve jeotermalden elektrik üreten tesisler kuran İzmirli işadamları, özellikle Çeşme Yarımadası’na rüzgar enerji santralı kurmak için iletim hatlarının tamamlanmasını bekliyor.

 

Çakmaktepe bu yıl bitecek

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) toplam 280 megavat gücündeki tesisin 160 megavatlık bölümünü tamamladıklarını belirten Çakmaktepe A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Türkiye’nin artan enerji ihtiyacına katkı sağlamak için bu yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yatırım için toplam 140 milyon euro yatırım yapacaklarını anlatan Akkan, “Yatırımımızı bu yıl içinde tamamlayacağız. Enerji son dönemde karlı bir sektör. Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılarken, ortaklarımıza karlı bir tesis kazandırıyoruz. Bu yatırımı tamamladığımızda jeotermal ve güneş enerji gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından santral kurmayı planlıyoruz” dedi.

 

Paner 61.5 megavat gücünde olacak

Ağırlıklı hisselerinin Şairoğlu Ailesi’ne ait olduğu Pancar OSB’de 30 milyon Euro yatırımla kurdukları tesislerinde doğalgaz ile elektrik üretimi yapacaklarını açıklayan Paner Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, geçen yıl Temmuz ayında başladıkları inşaatlarını Mart ayında tamamlayacaklarını kaydetti. İlk etapta tesislerinin 36 megavat gücünde olacağını daha sonra 61.5 megavata ulaşacaklarını açıklayan Şairoğlu, “Global ekonomik krizin her geçen gün etkilerinin azalması ile hızlanacak ekonomi çarkında enerjiye ihtiyaç daha da artacak. Bu nedenle bu sektörde yatırım yaptık” diye konuştu.

 

Cem, Akhisar’a kuracak

ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Cemdağ Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cem, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ne 20 milyon euro yatırımla enerji santralı kuruyor. Bu yıl içinde yatırımı tamamlayarak ülkeye 40 megavat gücünde bir tesis kazandıracaklarını anlatan Cem, şöyle konuştu: “Sürekli büyüyen Türkiye’de artan enerji ihtiyacını karşılamak için bu sektöre adım attım. Akhisar OSB’de 16 bin metrekare bir yerimiz vardı. Bu tesisi kurmak için EPDK’ya lisans izni almak için başvurduk. EPDK’dan izin gelmesi halinde 20 milyon Euro yatırım yaparak yıl sonuna kadar Ege Bölgesi’ne bir santral daha kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

Enda, lisans bekliyor

Tire’de kurdukları Tirenda A.Ş. firması aracılığıyla Tire OSB’ye 58 megavatlık bir santral kurma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Enda Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, lisans aldıktan sonra santral için 30 milyon euroluk yatırım yapacaklarını söyledi. Sivri, yatırıma kısa süre içinde başlamayı amaçladıklarını anlattı.

 

Yıl sonuna kadar temeli atılacak

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin ortaklığında kurulacak olan termik santralın temeli ise bu yıl sonuna kadar atılacak. Toplam 500 megavat gücünde olacak ve 125 megavatlık etaplar halinde kurulacak olan santral için toplamda 300 milyon Euroluk yatırım yapılacağını belirten AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Gerekli izinlerin alınmasının ardından santralın temelinin 2011 yılı sonuna kadar atmayı planlıyoruz” dedi.

 

Akça, santralda jeotermali seçti

Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça da Denizli Sarayköy’de jeotermal santralı kurmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Buharkent jeotermal sahasında 35-40 megavat gücünde santral kuracaklarını anlatan Akça, bunun için 60 milyon euroya yakın yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

www.aliagaekspres.com.tr

16.02.2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: