Karapınar Solar Endüstri Bölgesi ve Lojistik Köy Projesi
 
 

 

Önceki gün gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Konya Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan’la samimi bir ortamda 1,5 saate yakın sohbet ettik, Vali Bey’in Konya için ortaya koyduğu vizyona bir defa daha tanık olduk.

 

Her şeyden önce Sayın Valimizin ‘rutin görevlerin yanı sıra’ Konya’da yeni istihdam sahaları açılmasını, ilimizde yaşayan insanların kişi başına düşen gelir seviyelerinin buna paralel olarak da hayat standardının artmasını hedeflemesi, bu amaçla yaptığı fikir egzersizlerinin meyvesi olan projelerde mesafe alınması takdire değer. Göreve başladığı ve görevde 1 yılı doldurduğu dönemde yaptığımız röportajlarda Vali Bey, ‘ortaya konulan hedef’i özellikle vurgulamıştı. Her biri Konya’ya büyük ekonomik katma değer sağlayacak projeleri kısaca hatırlayalım: Karapınar Solar Endüstri Bölge Projesi, Organize Hayvancılık Bölgesi, Organize Tarım Bölgesi, Lojistik Köy Projesi… Vali Bey’in bu projeler için ciddi bir çalışma yürüttüğünü, Çalışma Grupları oluşturarak somut verilerle harekete geçtiğini vurgulamak isterim.

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Arslan’ın dikkate değer tespitleriyle devam eden sohbetimiz esnasında, Vali Bey’in girişimciliğiyle gündeme gelen Solar Endüstri Bölge Projesi’nde alınan mesafeyi memnuniyetle öğrendik. Görünen o ki Solar Endüstri Projesi’nde artık geri dönülmez noktaya, yani yatırım aşamasına doğru gidiliyor... Lojistik Köy Projesi’nin hayata geçirilmesi için ise Konya’nın daha fazla sahiplenmesi ve güç birliğiyle harekete geçmensin zaruri olduğu ortada.

 

Bu arada Karapınar-Ereğli çevresi için de bizden bir hatırlatma… Yeni görevi sebebiyle Orman Bölge Müdürlüğü’nden geçtiğimiz günlerde ayrılan Ali Fuat Ünal’ın o bölgede erozyonu önlemek amacıyla önceki dönemlerde gündeme getirdiği ancak bir türlü sonuç alınamayan ‘Rüzgar Perdesi Projesi’ var. Proje, adından da anlaşılacağı gibi ‘erozyona sebebiyet veren hakim rüzgarlara karşı perde-duvar oluşturmayı, bunun için de ‘önleyici ağaçlandırma yapılmasını’ kapsıyor. Bunun için belirlenmiş bir alan var. Yazık ki Ali Fuat Ünal bu projeyi hayata geçirmek için destek ve zaman bulamadı. Sayın Valimiz’in ilgisiyle maliyeti pek fazla olmayan bu projenin hayata geçirilebileceğine inanıyorum…

 

Solar Endüstri Projesi ve diğer entegre yatırımlar, KOBİ’lere tam anlamıyla çıkış yapmak için büyük bir fırsat doğuracak. Konya sanayisine basamak atlatacak bu projenin hepimiz takipçisi olmak zorundayız. Bir de Karapınar ilçemiz açısından bakalım. Bir zamanlar Türk sinemasında çöl sahnelerinin çekildiği yerdi Karapınar… Solar Endüstri Projesi gerçekleşirse, çöl sahnelerinin çekildiği Karapınar, Türkiye’nin enerji üretim merkezlerinden biri haline gelecek… Bu durumda o bölgeye kurulacak güneş enerjisi panellerini ‘çölde açan çiçeklere’ benzetmek mümkün… Çevresindeki ağaçlandırma projeleri ile birlikte düşünüldüğünde, çölde niçin çiçekler açmasın?

www.merhabahaber.com

27 Ocak 2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: