Önemli bir üretim ve lojistik merkezi ...
 
 

 

"İzmir de üretin Avrupa ya satın"

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir in Çinli firmalar için önemli bir üretim ve lojistik merkezi olabileceğini bildirdi.

 

EBSO dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin in Jiangsu kentinden enerji sektörü ve Türkiye deki elektrik piyasası ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere İzmir e gelen Jiangsu Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Yang Jing başkanlığındaki çalışma grubu heyeti, EBSO yu ziyaret ederek Yorgancılar ile görüştü.

 

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever in de katıldığı ziyarette İzmir in yatırım imkanlarını anlatan Yorgancılar, Yenilenebilir enerji kaynakları açısından avantajlıyız. Yılın 300 gününü güneşli geçiren İzmir de ayrıca rüzgar, jeotermal ve bioenerji yatırımları da yapılıyor bilgisini verdi. Yorgancılar, Bill Clinton un ABD başkanı olduğu dönemde 2010 lu yıllarda enerji üreten ve nakleden ülkelerin önem kazanacağını belirterek, Türkiye nin önemine işaret ettiğini, Türkiye nin bugün Rusya ve Kafkasya ile Irak taki petrol ve doğalgazı Avrupa ya aktaran boru hatlarıyla örüldüğünü, bir enerji dağıtım merkezi haline geldiğini vurguladı.

 

ÜRETİM DOĞUMUZDA, TÜKETİM BATIMIZDA GERÇEKLEŞİYOR...

İzmir i tanıtarak karşılıklı iş imkanlarını geliştirmek istediklerini belirten Ender Yorgancılar, Çin in ilgi duyacağı şu noktalara dikkat çekti: Çin, hızlı büyüyen ve sermayesi de güçlü bir ülke. Çin in güçlü sermayesini genç nüfusumuzla birleştirmek istiyoruz. Türkiye, üretim ve enerji nakil merkezleri açısından çok önemli bir konumda. Dünyada üretimin yüzde 52 si Türkiye nin doğusunda, tüketimin yüzde 51 i batısında gerçekleşiyor. Enerji üretiminin, özellikle de doğalgazın yüzde 70 i Türkiye nin doğusunda, tüketimin yüzde 40 tan fazlası batısında. Ayrıca İzmir deki uluslararası havalimanından 3 saatlik uçak yolculuğu ile dünyada GSMH nin yüzde 33 ünü üreten ve toplam 1 milyar nüfusun yaşadığı ülkelere ulaşma imkanı var.

 

Yorgancılar, İzmir de global pazarlarda rekabet eden sanayicilerin üretim yaptığı ve yatırıma hazır organize sanayi bölgelerinin yanı sıra iki serbest bölgenin sunduğu avantajlara da dikkat çekerek, şöyle devam etti: Odamızın 4 bin 700 üyesi bulunuyor. İzmir de faaliyet gösteren 1.584 yabancı sermayeli şirketin büyük çoğunluğu Odamıza kayıtlı. Türk ürünleri Avrupa pazarında kalitesiyle kendine pazar buluyor. İzmir, mallarınızı Avrupa ya ve Türkiye nin ilişkide bulunduğu Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ile Afrika ülkelerine daha kolay ve daha yüksek değerle satabilmenize imkan sağlayacak bir yatırım ve üretim merkezidir. EBSO olarak bizimle birlikte İzmir Kalkınma Ajansı da sizlere yatırım desteği vermeye hazırdır.

 

İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can ın eşlik ettiği Jiangsu Çalışma Grubu nda Jianging Ekonomi ve Teknoloji Geliştirme Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Yang Lianghu, Nanjing Rüzgar Jeneratörleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Liu Mingyi, güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Trina Solar ın Başkan Yardımcısı Dr. Sun Haiyan, Changzhou Dış İlişkiler Bölüm Şefi Lu Wej, Jiangsu Bölgesel Kalkınma Yenilik ve Gelişim Komisyonu Şef Yardımcısı Li Hongjun ile Jiangsu Dış İlişkiler Ofisi yetkilileri Liu Fan ile Kong Jing de yer aldı.

www.yeniasir.com.tr / ekonomi

24 Ocak 2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: